Vodkapasta

 
 
Älskar man pasta så ska man absolut prova detta, magiskt gott 😋
 
4 port
 
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 160 g pancetta- eller bacon, tärnad
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl tomatpuré 
  • 1 dl vodka
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g pasta
  • 1/2 kruka basilika, funkar med torkad också om man inte har färsk hemma
Gör så här: 

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och pancetta tillsammans i olja i en medelvarm stekpanna ca 5 min. Häll i vodkan och låt koka ca 1 minut. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ca 2 min.

  2.  Tillsätt grädden och låt såsen sjuda ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

     
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1–2 dl av kokvattnet.
     
  4.  Repa och strimla basilikan. Blanda pastan med såsen. Tillsätt ca 1 dl kokvatten och basilika. Vänd ihop, lägg upp på ett fat eller en stor skål. Servera direkt med riven parmesan.
 
Inspiration: Allt om mat Foto: Privat