Varm Potatissallad
4 port
Denna potatissallad kan serveras som ensamrätt och då med salami. Vill du servera den till grillat passar det bättre utan.
1 kg färskpotatis
1 gul lök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
ev 75 g salami
100 g bladspenat
10 soltorkade tomater i olja
½ dl persilja
Vinägersås:
2 msk vinäger
1 tsk fransk senap
salt, peppar
4 msk olivolja
1. Tvätta och koka potatisen. Dela den mitt itu. Skala löken och skär den i tunna klyftor, låt dem bli glansiga i lite olivolja.
2. Blanda försiktigt potatisen, löken, ev salami och bladspenaten som smälte lite lätt bara den kommer i kontakt med den varma potatisen. Rör i soltorkad tomat skuren i bitar och lite finhackad persilja.
3. Häll vinägern i en rundbottnad skål, tillsätt senap, salt och peppar. Vispa i olivoljan dropvis. Rör ner salladssåsen i salladen precis före servering.
Vi hade denna jättegoda potatissallad till grillat grillspett, mums!