Kassler med curry och banan

Skrivet 2011-09-10 Klockan 16:41:58

Ingredienser:

  • 500-600 g kassler
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 tsk curry
  • lite apelsinsaft
  • 1 dl vatten
  • 2 msk mango chutney
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 bananer

Ev. tillbehör:

  • naan

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.
Skiva kasslern tunt. Lägg skivorna lite omlott i en ugnssäker form.
Rör samman grädde, mjölk, curry, vatten, mango chutney och kokos till en sås. Smaka av med apelsinsaft. Fördela blandningen över köttet.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 min.
Skala bananerna och skär i skivor.
Lägg dem ovanpå rätten och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter.
Servera med ris och en sallad




(Källa: www.recepten.se, foto: www.recepten.se )



Chili con carne med grönsaker

Skrivet 2011-09-09 Klockan 17:22:08

Ingredienser

4 port

400 g nötfärs, 10% fett
1 gul lök
1 paprika
1/2 squash, ca 200 g
2 tsk smör
1 burk stora vita bönor, ca 400 g
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater,
400 g
1/2-1 tsk sambal oelek
2 dl minifraiche

Gör så här

Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka några min. Servera med minifraiche och rucolasallad.

GI-inspirerat recept (medel).



(källa: www. arla.se, foto:privat)



Rabarberkyckling

Skrivet 2011-09-09 Klockan 17:17:25

Ingredienser

4 port

500 g kycklinglårfiléer
1 tsk salt
smör eller margarin
3 dl rabarber i bitar
2 dl vispgrädde
1–2 msk honung
2 msk konc kycklingfond
1/2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad gräslök

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna. Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll det i formen.
Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med gräslök. Servera med färskpotatis eller ris.



(källa: www.arla.se, foto:privat)



tacopaj med avokadosås

Skrivet 2011-09-09 Klockan 17:12:53

6-8 pers

Paj deg:
3 dl vetemjöl + ½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
50 g smör
1½ dl mjölk

Fyllning:
ca 600 g blandfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
3 tomater
3 msk tomat- eller chilisås
1 brk majs
2½ dl riven ost, smakrik

Avokadosås:
1 avokado
1 vitlöksklyfta
2½ dl lätt-crème fraiche
salt och peppar

Servering:
Tomatsalsa och nachochips

1. Sätt ugnen på 225*.  Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter.

2. Stek färsen smulig. Tillsätt tacokryddan och vattnet. Låt puttra en stund. Skär tomaterna i småbitar och tillsätt dem med tomatsåsen och majsen.

3. Fördela köttfärsröran på pajdegen och strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen tills osten fått fin färg, 15-20 min.

4. Avokadosås: Mosa avokadon, pressa vitlök och blanda det med crème fraiche. Salta och peppra.

5. Servera pajen med avokadosåsen, tomatsalsan och nachochipsen.







(Källa: Allers 31/11, foto:privat)


pastagratäng med kyckling och mango chutney

Skrivet 2011-09-09 Klockan 16:58:04

4 pers

3 kycklingfiléer
ca 350 g snäckpasta
1 litet broccolistånd
½ pkt bacon
ca 10 färska champinjoner
ca 2 dl riven ost

Gratängsås:
2 dl matlagningsgrädde
2½ dl lätt creme fraiche
3 msk mango chutney
1 tsk curry
1 tsk paprika
1 salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200*. Koka patan, minus någon minut på ordinarie koktid så att den blir al dente.

2. Dela broccolin i små buketter och koka dem hastigt, ställ åt sidan. Klipp baconet i små bitar, knaperstek och ställ åt sidan. Skiva och stek svampen, ställ åt sidan. Skär kycklingen i små kuber, salta och peppra dem lätt och stek dem.

3. Gratängsås: Vispa samman alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll pastan i en gratängform, blanda i broccoli, svamp och kyckling. Häll över såsen. Strössla baconet och till sist osten över. Gratinera mitt i ugnen till gyllenbrun färg, 20-25 min.





(KÄLLA: Allers 31/11, foto privat)


"Äggakaga"

Skrivet 2011-09-09 Klockan 16:22:25

4 port

1 dl vetemjöl
½ tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
margarin eller smör
300-400 g rimmat fläsk i skivor eller strimlor
2 äpplen i skivor

Stek först äpple och fläsk och håll det varmt.

Vispa i hop mjöl, salt och hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa sedan ner resten av mjölken och äggen.

Lägg lite fett i pannan, häll i smeten och grädda på medelstark värme. Stick i smeten med en gaffel eller kniv så att smeten blir jämnt stelnad. Lägg på en stor tallrik och stjälp upp äggakakan. Lägg i lite mer fett, låt kakan glida ner och grädda andra sidan.

Stjälp upp äggakakan på ett varmt fat och lägg på fläsk och äpple.






(källa: Vår Kokbok, foto:privat)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se