Långpannekakor

Skrivet 2013-04-18 Klockan 22:04:18

 
ca 40 stycken
 

Ingredienser

2 dl flytande margarin

2 dl vatten

5 ägg

4 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Farinsocker

4 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

smör/margarin och Dansukker Rörsocker Strö till formen

Förslag på smaksättning

• 2 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj

• 2 msk kakao

• 1 g saffran

• ca. 400 g bär eller frukt i bitar, färsk

• ca. 250 g russin eller annan torkad frukt

• 100 g rivna morötter + 200 g avrunnen krossad ananas + 50 g valnötter

• 300 g riven squash + rivet skal av 1 lime


Förslag på garnering

• Dansukker Florsocker, valfri smak, utrört i lite vatten

• 200 g Philadelphia färskost naturell + 2 1/2 dl Dansukker Florsocker + rivet skal av 1 citron

• 3 dl Dansukker Florsocker + 1 msk kakao + 1/2 dl kaffe + 50 g smält smör/margarin, strö på kokosflingor

Smörj en form, ca 30 x 40 cm, och strö på rörsockret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt önskad smaksättning. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175°. Stjälp upp kakan. Garnera kakan efter önskemål.

 
(källa: www.dansukker.se ) foto:privat


Jeppes Konfirmation

Skrivet 2013-04-18 Klockan 21:57:20

Såja nu är Jeppe också konfirmerad och allting gick jättebra.
 
 
 
Efter lite velande med maten landade det med varmrökt lax, potatis och två sorters såser, mums. Till kaffet blev det 3 olika sorters tårtor, gräddbullar, kolakakor och diverse choklad. Hoppas att ingen körde hem hungriga :-)
 
 
 
 
Tack till alla som gjorde Jespers dag till ett fint minne!!
 
 
 
Och nu laddar vi inför studenten.............
 
 


Apelsin-Cheesecake

Skrivet 2013-04-18 Klockan 21:46:42

8 bitar (räcker till fler)
 
15 g digestivekex
50 g smör
 
Fyllning:
 
4 gelantinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin, rivet skal och saft
 
Smula kexen. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut botten på en smord och bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca 10 min.
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, ost, creme fraiche, socker, vaniljsocker och apelsinskal, rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Hetta upp apelsinsaften i en kastrull och ta bort från värmen. Krama ur gelantinbladen och smält dem i vätskan. Låt svalna något och häll därefter i gelantinet i en tunn stråle i ostsmeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och låt vila i kylen minst 4 timmar.
Ta ut och lossa ur formen. Garnera med frukt vid serveringsdags.
 
 
 
 


Biffar med ostgömma

Skrivet 2013-04-18 Klockan 21:32:05

4 port
 
Mangosalsa
 
600 g melon
1 mango
½ dl persilja
lite mango chutney
 
Biffar
 
3 skivor formbröd
1 dl mjölk
1 ägg
400 g köttfärs
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk timjan
200 g fetaost
2 msk smör
1 pkt bacon
2 skivade tomater
 
Ugn: 200*
 
1. Biffar: Skär bort kanterna på brödet och smula det i en skål. Häll över mjölken och låt det svälla ca 10 min.
 
2. Rör ner färs, ägg, lök, salt, peppar och timjan. Bland färsen smidig, gärna i matberedare. Forma 4 biffar.
 
3. Tärna osten och tryck ner den i biffarna. Stek biffarna ca 4 min på varje sida. Lägg på tomatskivor på biffarna. Rulla 1 eller 2 baconskivor runt varje biff. Lägg dem på ett ugnsäkert fat och ställ in i ugnen ca 15 min.
 
4. Mangosalsa: Skär frukten i bitar och blanda med persilja och mango chutney.
 
Servera biffarna med fruktsalsan.
 
 


Enkla Smörrebröd

Skrivet 2013-04-18 Klockan 21:17:00

Gjorde små smörrebröd till förrätt, det funkar alltid
 
Nr 1
 
Rågbröd
Sallad
ägg
Kvantumsill
 
Nr 2
 
Ljust bröd
sallad
ost
skinka
mimosasallad
 
Nr 3
 
Ljust bröd
sallad
leverpastej
ättiksgurka
 


Smördegsinbakad fläskfil'e med aromsmör

Skrivet 2013-04-18 Klockan 21:12:00

4 pers
 
1 fläskfilé ca 700 g
salt o peppar
1 rulle färsk smördeg
1 inlagd grillad paprika
2 msk tapenade
20 g rucolasallad
½ kruka basilika
1 äggula
sesamfrön
 
Aromsmör
75 g smör
1 msk hackad basilika
rivet skal av en ½ lime
salt o peppar
 
Rödvinssky
1 msk kalvfond
2 dl rött vin
1 dl vatten
 
1. Putsa, krydda och stek fläskfilén runtom i lite smör. Efterstek i ugnen på 175* ca 10 min. Koka ur pannan med skyn.
 
2. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Strimla paprikan.
 
3. Fördela tapenaden, ruccolan, basilikan och paprikan i en sträng på smördegen. Lägg filén ovanpå. Pensla kanterna med äggula och rulla ihop till ett paket. Se till så att degen bara är dubbel vid skarven. Rulla runt smördegsrullen så att skarven kommer neråt, pensla med äggulan och strö över sesamfrön. Baka i ugnen på 175* tills smördegen fått fin färg.
 
4. Blanda ingredienserna till aromsmöret.
 
5. Skär försiktigt upp filén och servera med smöret, skyn, lite grönsaker och klyftpotatis.
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se