Snabba korvgrytan

Skrivet 2010-10-06 Klockan 22:17:45

Ingredienser

4 port

400 g falukorv
500 g potatis
5 dl Kelda® Mild tomatsoppa
200 g frysta ärtor
1 1/2 dl Arla Köket riven ost, gratäng

Gör så här

Skala och skär potatisen i bitar. Koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten. Skär korven i bitar. Koka upp soppan i en gryta. Lägg i korv, kokt potatis och ärtor. Låt grytan koka några minuter.Servera i djupa tallrikar och toppa med ost



Mormors minutbitar

Skrivet 2010-10-06 Klockan 22:13:17

30 st

150 g smör
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
½ dl vetemjöl

Ugn 200*

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Klä en ugnsäker form, 25x30, med bakpapper. Bred ut smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Skär den varma kakan i rutor.
Låt dem svalna på plåt.



(foto:privat)


Kassler med curry & mangosås

Skrivet 2010-10-06 Klockan 22:07:01

4 port

500 g kassler

Mangosås

1 pkt fryst mango
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk orientalisk curry
2 msk tomatpuré
1 msk smör eller margarin
2½ dl matlagningsgrädde
salt
2 stänk tabasco
1 dl riven ost
1 msk kokosflingor

Servering

kokt ris
kokta grönsaker
färsk spenat

Ugn 225*

1.Skiva kasslern och lägg den på ett ugnsäkert fat.

2. Mangosåsen Fräs mango, vitlök, curry och tomatpuré i matfettet i en kastrull. Tillsätt grädde och smaka av med salt och tabasco. Häll såsen över kasslern och strö över osten och kokosflingorna. Tilllaga i ugnen ca 20 min.

3. Servera med ris, kokta grönsaker och färska spenatblad, gärna med vitlöksstekt aubergine.




Fylld fläskfilé med dijonsås och stekt ostronskivling

Skrivet 2010-10-06 Klockan 21:57:26

4 pers

600 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
3 msk hackad persilja
½ dl riven parmesanost
1 msk olja från tomaterna
salt och peppar
smör till stekning

Sås
1½ dl vatten
1 msk diljonsenap
½ köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde

Servering
stekt ostronskivling, se recept längre ner
ugnsrostad klyftpotatis
grönsallad

1. Sätt ugnen på 200*. Skär bort fettet och hinnorna från filén och dela den i tre bityar.

2. Finhacka tomaterna och blanda med persiljan, osten och oljan. Gör ett djupt snitt i varje filébit. Salta och peppra. Bre tomatröran över köttet och fäst ihop med tandpetare.

3. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runtom. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 15 min. Ta ut köttet och låt det vila 10 min.

4. Vispa ur stekpannan med vattnet. Rör i  senapen och smula i buljongtärningen. Tillsätt grädden och sjud såsen ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Ta bort tandpetarna och skär köttet i skivor. Servera med såsen, svamp och klyftpotatis och gärna en blandad sallad.

Stekt Ostronskivling

4 pers

300 g ostronskivling
2 scharlottenslökar
2 vitlöksklyftor
3 salladslökar
2 msk smör
salt och peppar

1. Ansa svampen och skör den i mindre bitar. Skala och finhacka scharlotten- ovh vitlök. Strimla salladslöken.

2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs svampen under omrörning tills den får färg tillsammans med allt utom salladslöken.

3 Rör i salladslöken och låt fräsa ett par min. Smaka av med salt och peppar.



(foto:privat)


Bittes äpplepaj

Skrivet 2010-10-06 Klockan 21:40:16

6 pers

6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175*. smält smöret i en kastrull. Dra den från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.

2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnsäker form. Fördela smeten över.

3. Ställ in i ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.



(foto:privat)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se