Köttfärslimpa med ugnstekta tomater

Skrivet 2013-10-22 Klockan 19:13:46

4 port
 
500 gram nötfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk eller grädde
1 liten gul lök
1 msk smör
1 ägg
1-11/2 tsk salt
2 krm peppar
 
 
Tillbehör:
1 paket bacon (140 gr)
2-4 lagerblad
4 stora tomater
1 rödlök
salt och peppar
timjankvistar till garnering
 
1. Värm ugnen till 175 gr.
2. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter
3. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk  smör tills den fått lite färg. Låt svalna. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök salt och peppar. Arbeta väl.
4. Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor och lägg den i en stor smord ugnsform.
5. Halvera tomaterna och lägg dem runt om köttfärslimpan. Skala och skiva rödläken. Lägg strimlorna på tomaterna och salta och peppra. Ställ ini i ugnen och stek 45-60 minuter.
6. Serverka köttfärslimpan med tomaterna och potatismos
Garnera med timjankvistarna.
 
 
 
(Källa: Per Morberg lagar husmanskost, Foto:Privat)
 
 
 


Fläskpannkaka á la Per Morberg

Skrivet 2013-10-22 Klockan 19:05:36

4 port
 
300 g rimmat fläsk
4 ägg
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
 
Tillbehör:
Lingonsylt
 

Värm ugnen till 225*

Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, grädden, salt och peppar. Låt smeten vila i 10 min.

Skär fläsket i tärningar och strö ut dem i en långpanna. Stek mitt i ugnen ca 10 min. Rör om då och då. Häll över äggsmeten och grädda mitt i ugnen i ytterligare 20-25 min.
 
Servera fläskpannkakan  med lingonsylt.
 
 
 
(Källa: Per Morberg lagar husmanskost, foto:privat)
 


Lingonsylt

Skrivet 2013-10-22 Klockan 18:35:00

Blir ca 11 dl sylt
 
1 kg lingon (ca 1 3/4 l )
2 dl vatten
6 dl socker
 
Lingonen kan kokas med vatten och socker från början, men sylten blir mer geleig och får klarare röd färg om sockret rörs ner.
 
Bären kokas tillsammans med socker: Rensa och skölj ev bären. Lägg dem i en gryta. Koka bär, vatten och socker ca 15 min. Tag grytan från värmen. Tag bort ev skum.
 
Bären kokas och sockret rörs i: Rensa och skölj ev bären. Koka dem med vattnet 5-10 min. Tag bort ev skum. Tillsätt sockret lite i taget, rör tills det är löst.
 
Ös i båda fallen upp sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvaras svalt.
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se