Matjespannacotta

Skrivet 2011-12-17 Klockan 17:36:53

1 brk 200 g matjesill
2 scharlotten lökar
2 gelantinblad
1 knippe dill
2½ dl mellangrädde
250 g kesella
2 krm salt
1 krm svarpeppar

Gör så här:

1. Skär sillen i bitar, spara lite till garnering. Skala och hacka löken. Mixa sill och lök till en slät massa i en matberedare.

2. Låt gelantinet ligga i kallt vatten 5 -10 min. Hacka dillen men spara lite till garnering.

3. Hetta upp grädden under omrörning, ta kastrullen från värmen när det börjar koka. Krama ur och rör ner gelantinet. Rör ner sillmix, dill, kesella och kryddor. Fördela smeten i 8 små glas. Låt stå kallt och stelna minst
 4 tim. Garnera med sill och dill inför servering.



(recept: Hemmets Veckotidning nr 50, 2011 foto:privat)



Frasiga knyten

Skrivet 2011-12-17 Klockan 17:28:49

ca 400 g smördeg
250 g djupfryst grönkål
2-3 scharlottenlökar
smör till stekning
100 g fetaost
2 dl kesella
2 msk fransk senap
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg

ugn:200*

Gör så här:

1. Kavla ut degen något och skär 14-16 rutor, 10x10 cm.

2. Tina grönkålen, pressa ur vätskan. Skala och hacka löken. Fräs lök och kål i smör. Låt svalna. Tärna osten. Vänd ner ost, kesella och senap i kålröran. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.

3. Lägg fyllningen på degrutorna och nyp ihop till knyten. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fin färg, ca 25 min.




(Källa: Hemmets Veckotidning nr 50 2011, foto:privat)



Räkrullar

Skrivet 2011-12-17 Klockan 17:19:48

3-4 tunnbröd
1 brk räkor
1½ dl majonäs
2 msk creme fraiche
1 dl kesella
½ - 1 finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
½ - 3/4 msk pressad citron
1 ½ tsk dijonsenap
salt och peppar.

Låt räkorna rinna av och grovahacka dem.

Blanda alla ingredienserna.

Fördela fyllningen på tunnbröden och rulla i hop dem. Låt ligga kallt en stund innan du delar dem i lagom bitar.



(recept och foto: privat)



Köttfärspaj

Skrivet 2011-12-17 Klockan 17:13:10

4-6 port

3 dl vetemjöl
150 g margarin, kallt, skuret i kuber
1 msk kallt vatten

 300 g köttfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 hackad gul lök
½ dl tomatpuré
2 dl köttbuljong av tärning
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 msk soja
2 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
2 tomater i skivor

200*

Tillagning:

Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
Förgrädda sedan pajskalet i 10 min.

Fräs köttfärsen och mosa den grynig. Krydda och låt löken fräsa med. Tillsätt tomatpurén och späd med buljongen. Pressa ner vitlöken och strö över oregano. Smaka av med soja och låt småputtra 15-20 min.

Lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Vispa äggen med grädde och blanda ner osten. Häll äggsmeten över köttfärsen och lägg på skivade tomater. Grädda 25 min eller tills äggsmeten stelnat.



Kycklingspett med mangosås

Skrivet 2011-12-17 Klockan 16:55:00

4 pers

4-5 kycklingfileér
mango chutney
salt, peppar

1 b kokosmjölk
1 dl kokos
ris

1 b lätt creme fraiche
4 msk mango chutney
1/2 röd chilifrukt, hackad
salt, peppar

Skär kycklingen i tärningar och trä upp på spett.
Bryn dom runtom i lite smör i en stekpanna.
Lägg över i en ugnsform med bakpapper i bottnen.
Pensla med mango chutney, salta och peppra.
Sätt in i 175 gradig ugn ca 30 min.

Koka riset i kokosmjölk,vatten och lite salt.
Tillsätt kokosen när riset är klart.

Rör ihop såsen.
Servera med sallad och ananas.




(källa: www.sofiesrecept.blogg.se, foto:privat)



Sillröra på knäckebröd

Skrivet 2011-12-17 Klockan 16:44:45

4 pers

2 matjesfiléer
2 hårdkokta ägg
2-3 msk ishavsrom
2 msk finhackad gräslök
2 msk gräddfil
2 msk creme fraiche

Till Servering: Knäckebröd

1. Skär sillfiléerna i tunna bitar. Skala och hacka äggen grovt.

2.Blanda alla ingredienserna. Bryt knäckebröden i mindre bitar. Klicka röran på knäckebitarna.

 



Krämig pasta med fläskfilé

Skrivet 2011-12-17 Klockan 16:39:40

4 pers

1 fläskfilé, ca 700 g
salt och peppar
1 broccolihuvud
1 gul lök
150 g champinjoner
olja till stekning
2 dl kraftig kalvbuljong
2 dl creme fraiche
500 g pasta

Serveras med cocktailtomater och parmesanost

Görs så här:

1. Putsa filén från hinnor. Skär köttet i skivor och krydda runtom med salt och peppar.

2. Dela broccolin i små buketter, skala och skiva löken tunt, skär champinjonerna i kvartar.

3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filébitarna gyllenbruna runtom. Lägg i grönsakerna och löken och låt fräsa med i några minuter under omrörning.

4. Häll på buljongen och creme fraichen och låt allt bli varmt. Låt småputtra i 2-3 min och smaka av med salt och peppar.

5. Servera till nykokt pasta, några halverade cocktailtomater och riven parmesanost.



(foto:privat)



Örtdoftande portergryta

Skrivet 2011-12-17 Klockan 14:54:47

6 port


1 kg nötkött, t ex högrev eller bog
2 skivade gula lökar
2 msk smör
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 flaska porter, 33 cl
1 msk dijonsenap
2 msk farinsocker
1½ msk mörk oxfond eller 1 tärning
3 msk vetemjöl
3 skivade morötter 1 tsk timjan
2 msk portvin eller outspädd svart vinbärssaft
färsk timjan
100 g cocktailtomater

Gör så här:

1. Skär köttet i 2x2 cm stora kuber. Bryn dem och löken i omgångar. Salta och peppra. Lägg över det brynta i en gryta. Skölj ur pannan med lite vatten och häll det i grytan också.

2. Tillsätt porter, senap, socker och fond. Vätskan ska täcka köttet, tillsätt i annat fall mer vatten. Låt grytan sjuda under lock minst 30 min.

3. Blanda ut mjölet med lite vatten och rör ned det i grytan tillsammans med morötter. Tillsätt timjan och portvin. Fortsätt med att sjuda grytan ca 10 min.

4.Strö över timjan. Halvera tomaterna och strö över dem också.

5. Servera grytan med kokt potatis och grönsaker.





(foto: privat)







Kotlett i ugn

Skrivet 2011-12-17 Klockan 14:40:45

  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    • 4-5 Benfria kotletter (går bra med ben också)
    • 3 dl grädde
    • 5 dl Creme fraiche
    • 0,5-1 dl Soja
    • 2 tsk Sambal Oelek (Gärna stark)

    Gör så här

    Lägg kotletterna i en eldfast form.
    Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek.
    Häll blandningen över kotletterna.
    Gratinera i ugn, 175 grader ca 1 1/2 timmar.

    Servera med potatis och gelé.




    (Källa: www.ica.se, foto:privat)



    RSS 2.0
    Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
    www.pokercasinobonus.se