Fläskfilépasta med gorgonzolasås

Skrivet 2018-03-25 Klockan 14:30:42

4 port
 
400 g fläskfilé 
1 gul lök
1 päron
6 dl pasta penne eller liknande rörpasta
svartpeppar & salt
100 g gorgonzola
1 dl skalade valnötter
olja att steka i
 

 

Gör så här

  1. Börja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  2. Hacka sedan löken fint och skär ner päronet i centimeterstora bitar.
  3. Börja koka pastan i välsaltat vatten.
  4. Stek köttet i pannan, salta och peppra.
  5. Tillsätt löken och päronen. När de mjuknat så tillsätt grädden och sänk värmen på stekpannan. Låt grädden koka ihop i några minuter.
  6. Bryt ner gorgonzolan i mindre bitar och blanda ner. Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter.
 


Ugnsstekt kyckling med potatis och sås

Skrivet 2018-03-25 Klockan 14:23:58

4 port
 
1 kg kycklingdelar
2 msk olja eller smält margarin
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
2 tsk äkta soja
 
ugn 200-225*
 
Tina och skölj kycklingen. Lägg delarna med insidan uppåt på ett ugnsäkert fat. Blanda fettet med salt, peppar och soja och pensla insidan av kycklingen. Sätt in i ugnen och stek i ca 15 min.
 
Tag ut fatet och vänd delarna och pensla med det kryddade fettet på skinnsidan. Sätt in fatet och stek ytterligare 20-30 minuter, beroende på hur stora delarna är.
 
Späd skyn med lite vatten och grädde och red till en sås, för extra god smak ta i lite svartvisbärsgelé, samt salt & peppar efter smak.
 
 


Rotfruktssoppa med krutonger

Skrivet 2018-03-25 Klockan 14:10:34

4 port
 
800 g rostade eller kokta rotfrukter
2,5 dl vitt vin
5 dl vatten
1/2 dl grädde
1 msk konc kycklingfond
1 tsk salt
0,25 tsk peppar
1/2 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk
 
Krutonger:
 
3 skivor lantbröd
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,25 tsk peppar
1/2 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk
 

Gör så här

  1. Lägg rotfrukterna i en rymlig kastrull. Tillsätt vin, vatten, grädde och fond och koka några minuter. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och timjan.

  2. Skär brödet i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och låt dem få färg. Strö över salt och timjan. Servera soppan toppad med brödkrutonger.

 


Korv och pastasoppa

Skrivet 2018-03-25 Klockan 14:04:01

4 port
 
smör
1 finhackad gul lök
2-3 stora morötter
1/2 ring falukorv
4 msk tomatpuré 
13 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
3 dl okokt pasta
3 msk chilisås
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
parikapulver
salt & peppar
 
Toppa med färskoströra bestående av hälften creme fraiche och hälften philadelphiaost.
 

Hetta upp en djup kastrull med smör, fräs löken mjuk. Skala och slanta upp morötterna & korv och fräs dem.
Vänd ner tomatpure under omrörning och häll i vatten, låt sjuda upp tillsammans med köttbuljongerna. Vänd i pastan ( tillsätt med vatten om mycket kokar bort ) och koka den al dente. Smak av med chilisås, timjan, paprikapulver & salt & peppar.

 
 


Kyckling i ostsås med potatis- och rotselleristomp

Skrivet 2018-03-25 Klockan 13:56:57

4 port
 
Kyckling
 
650 g kyckling
1 krm fint salt
1 krm malen svartpeppar
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1 msk smör
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 tsk grönsaksbuljong
50 g Grana Pandano 
 
Potatis- och rotselleristomp
 
300 g potatis
500 g rotselleri
1 msk smör
1 krm fint salt
1 krm malen svartpeppar
 
Tillbehör
 
225 g haricots vert, frysta
 
Gör så här:

1. Potatis- och rotselleristomp: Skala potatis och rotselleri och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten ca 20 min.

2. Kyckling: Salta och peppra de tinade kycklingfiléerna och skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna med löken ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt grädde, dijonsenap och buljong. Låt puttra ca 5 min. Riv över ost, blanda om och smaka av med salt och peppar.

3. Tillbehör: Värm haricots vertsen ca 1-2 min i en kastrull med varmt vatten.

4. Potatis- och rotselleristomp: Sila av vattnet från potatis och rotselleri. Tillsätt smör och en nypa salt och peppar och mosa ihop med en gaffel eller en stomp.

Servera kycklingen tillsammans med stompet och haricots versen.

 
 


Fläskfilé med tacosmak och rostad vitlökspotatis

Skrivet 2018-03-25 Klockan 13:47:17

4 port
 
500 g fläskfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk torkad oregano eller 1 msk hackad färsk
2 dl riven mozzarella
 
Sås 
 
1/2 gul lök
1 röd paprika
1 msk smör
2 dl creme fraiche
1 brk tacosås, 230 g
2 dl sky
1 msk konc kalvfond
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar
 
ugn 225*
 
Skiva köttet och stek i smör i en stekpanna. Strö över salt, peppar och oregano. Lägg köttet i en ugnssäker form. Häll 2 dl vatten i stekpanna och ta tillvara skyn.
 
Sås: Hacka löken och strimla paprikan. Fräs lök och paprika i smör i en kastrull. Tillsätt creme fraiche, tacosås, sky och fond. Koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Sjud några minuter under omrörning. Smaka av med salt & peppar.
 
Häll såsen över köttet och strö över den rivna osten.
 
Gratinera i 20 min mitt ugnen tills osten smält och allt är varmt.
 
Servera med vitlökspotatis och en sallad.
 
Vitlökspotatis
 
Potatis
2 msk smör eller olja
2 vitlöksklyftor
salt
 
Sätt ugnen på 250* och skär potatisarna i halvor. Lägg dem på en ugnsplåt.
 
Smält smöret, pressa ner vitlöken och pensla potatisarna med blandningen.
Salta potatisarna och strö ev över parmesanost eller färska kryddor.
 
Grädda längst ner i ugnen 40-50 min, sänk temperaturen till 230* när du sätter in potatisen. Tiden kan variera beroende på potatisarnas storlek, de ska vara mjuka och fått lagom färg.
 
 
 
 


Pasta Carbonara Gratäng

Skrivet 2018-03-25 Klockan 13:22:58

4 port
 
6 dl pasta
2 pkt bacon
10 st körsbärstomater
1 pkt riven ost
2 nypor vitlökspulver
peppar & salt
1 pkt matlagningsgrädde
1 gul lök
 
Sätt ugnen på 200*.
 
Häll upp vatten i en kastrull och koka pastan tills den är mjuk.
 
Hacka lök, bacon och körsbärstomater, stek dem på medelvärme i en stekpanna och häll sedan över grädden.
 
Smörj en ugnsform med smör, varva carbonaran och pastan. Krydda och strö över den rivna osten.
 
Grädda ca 15 min.
 
 


Saffranskyckling

Skrivet 2018-03-25 Klockan 13:12:13

4-5 port
 
1 kg kycklingfilé
4-5 dl grädde
4 dl creme fraiche
3 pkt saffran
1 msk dragon
ost efter behag
3 msk kycklingfond
 
Bryn filéerna, salta & peppra, blanda fraiche, saffran och dragon. Lägg filéerna i en ugnsform och toppa med ost. Häll grädde och kycklingfond runt om och på med mer ost. Grädda i ugnen 20-25 min på 225 *.
 
 


Minestronesoppa

Skrivet 2018-03-25 Klockan 13:05:27

5-6 port
 
150 g rökt skinka eller sidfläsk
2-3 morötter
1 medelstor palsternacka
1 bit rotselleri
2 gula lökar
2-3 potatisar
5-6 dl finstrimlad vitkål
1/2 dl långkornigt ris
2 msk smör
1 1/2 liter vatten
2-3 buljongtärningar
2-3 msk tomatpuré 
1-2 tsk basilika eller mejram
(1-2 vitlöksklyftor)
3-4 tomater, färska eller på burk
salt & svartpeppar
 
Skär köttet i små tärningar. Skala och skär grönsaker och potatis i små tärningar eller smala strimlor, eller så kan man strimla i matberedare. Skal och hacka löken.
 
Fräs det rökta och risgrynen i fettet i en rymlig gryta. Lägg i alla grönsakerna och låt dem fräsa med. Tillsätt vatten, smulade buljongtärningar, tomatpuré, smulad örtkrydda och ev pressad vitlök.
 
Koka på svag värme under lock 20-25 min. Lägg mot slutet i hackade färska eller väl avrunna burktomater.
 
Späd med lite vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt och nymalen peppar.
 
Servera med vitt bröd och riven ost, helst parmesanost.
 
Tips: riset kan bytas ut mot ca 1 dl snabbmakaroner som läggs i soppan 3-5 min innan den är färdigkokt.
 
 
 


Gorgonzolakyckling

Skrivet 2018-03-25 Klockan 12:18:00

4 port

4 st kycklingfiléer
smör att steka i
salt & peppar
1 st purjolök
2 dl crème fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
2 st buljongtärningar
200 g gorgonzola
 
Gör så här:
 
Putsa Kycklingfiléerna och stek dem i smör tills de fått lite färg. Salta och peppra. Ta upp fileerna och låt ligga under folie.
 
Strimla purjolöken och stek mjuk i smör. Tillsätt mejerivarorna, vin och låt osten smälta ner.
 
Lägg ner kycklingen igen och låt allt småputtra under lock ca 10 min.
 
Servera till hasselbackspotatis och en sallad.
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se