Crab fish macka

Skrivet 2012-02-25 Klockan 14:34:12

Denna goda förrätt gjorde Nellie till oss, verkligen gott!

8 brödskivor
romansallad

1 pkt crab fish
2 kokta ägg
ca 3 cm finhackad purjolök
3 msk majonnäs
100 g philadelphiaost
1/2 dl grädde
1 msk ketchup
salt

tomat
gurka
citron

Strimla crab fishen och hacka äggen.
Blanda med purjo, majonnäs, ph-ost,
grädde och ketchup. Smaka av med salt.
Tryck ut rundlar av 8 skivor bröd och smöra
dom lätt. Lägg på sallad, fyllningen och garnera.



(Källa: www.sofiesrecept.blogg.se, foto:privat)


Rebeccas tacogratäng

Skrivet 2012-02-25 Klockan 12:46:07

ca 600 g blandfärs 4-5 pers
1,5 påse tacokrydda
1 påse estrella ostdippa
2 b creme fraiche
2 tomater
tortillachips
riven ost

Bryn färsen och blanda ner kryddblandningen enl anvisning på påsen.
Blanda dippan i creme fraichen.
Hacka tomaterna i mindre bitar.
Varva färs, tortillachips,tomater och creme fraiche i en ugnsform.
Strö till sist över riven ost.
Gratinera i 200 grader till osten fått fin färg.
Servera med sallad och bröd.



(Källa: www.sofiesrecept.blogg.se, foto:privat)


Prinsessan Estelle

Skrivet 2012-02-25 Klockan 12:43:06

Var ju bara tvungna att köpa en fin prinsesstårta när det föddes en ny liten prinsessa i Sverige (Ha ha ha bra att hitta anledningar till att äta något gott) Som tur var beställde jag en för det var tydligen många som åt prinsesstårta den dagen.



Så här fin tårta gjorde de på Conditori Hjärtat!!



Färsröra Kalas

Skrivet 2012-02-25 Klockan 12:38:38

4 port

400 g färs
Smör
1 purjolök
2 msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kinesisk soja
2 dl matlagningsgrädde
1 litet pkt djupfrysta ärtor, ca 125 g (går lika bra med konserverade)
2 dl riven lagrad ost

Bryn köttfärsen i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Skölj och strimla purjolöken, fräs den i smör i stekpannan. Lägg över i grytan. Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om. Tillsätt soja och grädde. Låt koka på svag värme under lock, ca 10 min. Rör om dåd och då. Rör i ärterna och osten. Lägg upp röran på ett fat. Servera med potatismos och grönsaker.



(foto:privat)



Hjärtefalu

Skrivet 2012-02-25 Klockan 12:29:18

1 falukorv
ostskivor

Skiva korven och tryck därefter ut hjärtan med en pepparkaksform.
Tryck ut hjärtan i ostskivorna också.
Lägg därefter ostskivorna på falukorvshjärtana.

Gratinera i ugn 175* tills osten smält och fått fin färg.



(foto och recept:privat)


Snabb Alla Hjärtansdagbakelse

Skrivet 2012-02-25 Klockan 12:25:10

Hembakad eller färdigköpt rulltårta
Vispgrädde
Gelehjärtan

Skiva rulltårtan i lagom tjocka skivor.

Vispa grädden och lägg en klick på varje rulltårtsskiva och lägg därefter på ett geléhjärta.



(foto:privat)


Ostgratinerad filé med portvinssås

Skrivet 2012-02-25 Klockan 12:07:23

4 port

ca 700 g fläskfilé
smör till stekning
salt, svartpeppar

Sås:

2-3 scharlottenlökar
smör till stekning
2 msk vetemjöl
2 msk portvin
1 msk fransk senap
1 msk kalvfond eller ½ oxbuljongtärning
2 dl sky + vatten
2 dl grädde
1 tsk kinesisk soja
50 g roquefortost

Servering:

Ris och sallad

Gör så här:

1. Vik ändbiten på fläskfilén dubbel och bind upp med steksnöre. Bryn fläskfilén runtom i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg den i en ugnsäker form och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en stektermometer där filén är som tjockast och stek tills innertemperaturen är 65*, ca 15 min. Låt filén vila något innan den skärs i 1½ cm breda skivor.

2. Sås: Finhacka löken. Fräs lökhacket i smör tills det är genomskinligt. Strö över mjölet, rör om och blanda i de övriga ingredienserna utom osten. Skyn från ugnsstekningen silas ner i såsen.

3. Lägg fläskfiléskivorna något omlott på ett ugnsäkert fat. Koka upp såsen och häll den över skivorna. Smula osten överst.

4. Sätt in fatet mitt i ugnen och gratinera tills rätten fått fin färg, ca 15 min.



(foto:privat)


Snabblagad chokladfondue med fruktspett

Skrivet 2012-02-25 Klockan 11:52:51

4 pers

4 japp eller mars chokladbitar, ca 200 g
1 dl kaffegrädde
1-2 msk konjak (kan uteslutas)

Tillbehör:

Färsk frukt i bitar t ex banan, kiwi och jordgubbar

1. Hacka chokladen i små bitar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med grädden.

2. Värm försiktigt under omrörning tills chokladen har smält, rör till en slät smet. Smaksätt med konjaken.

3. Häll chokladsmeten i små koppar. Trä upp fruktbitarna på träspett och servera till chokladfonduen.



(foto:privat)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se