Vilken helg.......

Skrivet 2009-03-30 Klockan 17:10:41

Ja här har det inte bloggats på ett tag............har ju inte varit någon drömhelg precis. Det som skulle bli en lugn o skön hemma helg med maken på träningsläger, dottern skulle bo hos en kompis och jag och Jeppe skulle ha mys, det blev inte riktigt så. Fredagen avlöpte lugnt och trevlig som planerat hemma hos Makens faster och farbror med god mat. Lördagen däremot blev en riktig prövning. Tidigt på förmiddagen bar det iväg till Väla för att hitta konfirmationskläder till Nellie, klänning skulle det vara.  Och efter att ha provat ca 8-10 klänningar fann Nellie sin drömklänning på MQ och den är riktigt snygg samt ett par jättesnygga skor som hon köpte på Trampolin. På kvällen hade vi jouren i stallet så det bar iväg dit. Nellie och hennes kompis skulle hoppa några hinder med sina älskade ponnies men det slutade tyvärr med att Nellie flög av med huvudet före in i ett hinderstöd och det blev ambulans till sjukhuset i Helsingborg. Idag (måndag) har vi äntligen kommit hem men för Nellie är det nu vila som gäller. Diagnosen blev en rejäl hjärnskakning samt minnesförlust, lite knas tycker Nellie att det är för förhopningsvis vad det både första och sista gången som hon åkte ambulans, hm och så minns hon inte det. Men vi har hittat något gemensamt att titta på när vi kollar på film...........Vad??? James Bond så klart, så igår på sjukhuset såg vi Casino Royale
och idag när vi kom hem hyrde vi Quantom of Solace  kanske vi hinner någon mer. Nä nu ska jag ta hand om min lilla tjej igen jag är så lycklig över att det inte blev värre, man ser hur skört livet kan vara.

Tjingeling!


Ugnstekt Falukorv

Skrivet 2009-03-24 Klockan 21:19:11

Ikväll bjöds det på Ugnstekt Falukorv och potatismos

4 port

5-600 g falukorv
ostskivor
senap
ketchup
ströbröd

Skär falukorven i skivor fast inte rakt igenom, korven ska hålla i hop.
Lägg korven i en ugnsfast form, stick i ostskivor i skårorna på korven.
Ta på senap o ketchup och strö över lite ströbröd.
Gratinera i ugnen 25-30 min, 225*



Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad

Skrivet 2009-03-23 Klockan 21:00:16

Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad

Buffé nr 8 2008, sid 5

Ingredienser
Portioner: 4

300 g fullkornsmakaroner
1 paket färdig ostsås (t ex Kelda)
200 g rökt skinka eller mager korv
1/2 purjolök 
2 msk ströbröd
1/2 dl riven parmesanost 
smör eller olja
salt  och nymalen svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Koka makaronerna och låt dem rinna av. Lägg tillbaka dem i kastrullen och häll i ostsåsen. Låt allt bli varmt.
3. Hacka skinkan eller korven. Ansa och strimla purjon tunt. Fräs skinka eller korv och purjo hastigt i lite smör eller olja. Rör ner i makaronerna. Tillsätt 1/2 tsk salt och dra några generösa tag med pepparkvarnen.
4. Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Rör ihop ströbröd och parmesanost och toppa med det. Gratinera ca 10 minuter tills toppingen fått lite färg.

Recept på salladen hittar du nedanför.

Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad

(foto: www.ica.se)



krispig vitkålssallad

Skrivet 2009-03-23 Klockan 20:56:01

Krispig vitkålssallad

VITKÅLSSALLAD MED ÄPPLE
1 stor klyfta vitkål (ca 500 g)
1-2 msk kallpressad rapsolja 
2 tsk färskpressad citronjuice
1-2 äpplen
flingsalt 

Hyvla vitkålen och krama ihop den med rapsoljan, citronjuicen och 1 tsk flingsalt. Skär äpplet i tunna skivor och blanda i det. Servera gratängen med vitkålssalladen.

(foto:privat)
Recept från Buffé nr 8/2008


Lugn o skön lördag kväll

Skrivet 2009-03-22 Klockan 20:29:25

Vad skönt det är ibland att "bara vara", vi hade inte så mycket inplanerat denna helgen mer än det vanliga, dvs en hästtävling och fotbollsmatcher. Ja och till Nellie´s stora förtret så gjorde ju så klart HENNES mamma bort sig på ponnytävlingarna genom att snubbla på en sten och falla handlöst i marken..........vilket ledde till att jag slog i mitt knä rejält. Till saken hör också att där var massor av stora stenar (mer som bärlager) som absolut inte var bra för hästarna att gå på och tydligen inte för mig heller. Trodde inte att jag skulle resa mig ur sängen idag men fantastiskt nog så känns det nästan inte alls.
Hade planerat middag till lördag kväll men se det blev nåt helt annat för nu var barnen jättesugna på hemmagjord pizza (hm och faktiskt deras mamma också)så det var klart att jag gjorde pizza.

Ulrika´s Hemmagjorda pizza med olika fyllningar

Deg till en pizza                                Ugn:225*

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g flytande margarin
2 dl mjölk

Rör i hop de torra ingredienserna med margarinet och tillsätt därefter mjölken. Degen blir kladdig så att du slipper kavla så du brer ut degen på plåten.
Bred på tomatketchup och strö över pizzakrydda

Fyllning 1

1 pkt tärnad bacon
6 st hotdogskorvar (eller annan korv som man gillar)
1 liten brk champinjoner
2-3 skivade tomater
riven ost

Fyllning 2

1 pkt strimlad skinka/kebab kött (ca 2-250 g)
2-3 bananer
1 brk färdig bearnaisås
riven ost

Grädda 15- 20 min och servera med pizzasallad

            





Het Kycklinggryta

Skrivet 2009-03-20 Klockan 21:56:46

Nu börjar det närma sig Nellie´s konfirmation och vi ska bestämma oss för vad vi ska bjuda på och det är aldrig lätt , så nu har provsmakningen börjat. Ikväll blev det

Het Kycklinggryta


8 port

8 st kycklingfiléer
2 st paprikor
1 st purjolök
3 tsk sambal oelek (jag tog bara 1 tsk och det var tillräckligt)
2 fp philadelphiaost á 200 gr
2 st mexican chili creme fraiche (fanns inte i butiken så jag tog paprika/chili creme fraiche)
5 krm salt
4 krm svartpappar

Gör så här:
Tärna kyckling och paprika, skär purjolöken i skivor.
Stek kycklingbitarna i smör eller olja. Tillsätt paprika och purjo i slutet av stekningen. Häll över i en gryta.
Tillsätt philadelphiaosten och creme fraichen som blandas ner i grytan samt salt, peppar och sambal oelek.
Låt det puttra tills kycklingen är klar.
Servera med ris, potatis eller pasta och en god sallad.





Pannkakor med grahamsmjöl

Skrivet 2009-03-18 Klockan 19:43:37

Ja vad gör man inte för sina barn när de är sjuka??? Jeppe äääääälskar pannkakor och ville så väldigt gärna ha det till lunch idag, och till Jeppes stora förtjusning kom farmor o farfar på visit och åt pannkakor med oss.

Pannkakor

8-10 stora eller ca 50 plättar

1 dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl lättmjölk
3 ägg
2 msk margarin eller smör

Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält ev fettet och rör det i smeten, så behövs inget extra vid gräddningen (beror lite på ditt järn)
Grädda pannkakorna ca 1 dl smet till en pannkaka.



Snoddas Kaka

Skrivet 2009-03-17 Klockan 20:09:51

Blev  en kaka att lägga i frysen, alltid bra att ha lite i den.

Snoddas Kaka

30-35 bitar

150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk

Glasyr:
75 g margarin
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker

Garnering:
Kokosflingor

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg o socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll i smeten i bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt kakan svalna, smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred på glasyren på kakan och strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

(foto privat)


Scones

Skrivet 2009-03-17 Klockan 12:22:06

När man är hemma med en sjuk lite son så hinner man göra sådant som man inte tar sig tid till annars, så idag fick Jeppe nybakade Scones till frukost

16 st                                   200*

4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g margarin eller smör
3 dl mjölk eller filmjölk

Sätt på ugnen. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke (jag gör det i matberedaren) Fördela fettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabb ihop degen.
Dela degen i 4 delar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka ca 15 cm i diameter. skåra vaje kaka korsvis i 4 delar med mjölad kniv. Pricka med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Bryt isär kakorna och servera dem nygräddade.



Pappas Kyckling o Baconsås

Skrivet 2009-03-16 Klockan 21:08:31

Detta recept har jag fått av min pappa när vi har varit hos honom, han är faktiskt riktigt duktig på att laga mat.

Pappas Kyckling och Baconsås

4 port

150 g bacon
250 g kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl (jag tog maizena redning, går lika bra)
1 tsk oregano
2 dl hönsbuljong
2½ dl creme fraiche
1 dl riven pastaost
salt o svartpeppar

Gör så här:
Strimla baconet och fräs det. Låt baconet rinna av på en bit hushållspapper. Bryn kycklingen i fettet, lägg över i en gryta. Häll i hönsbuljongen och rör i creme fraichen, krydda med oregano och låt såsen koka upp. Rör i baconet  och smaka av med salt o peppar.

Servera till nykokt pasta och en god sallad.







Kolasnittar

Skrivet 2009-03-15 Klockan 20:24:38

Nellie var plötsligt jättesugen på kolakakor och det skulle vara receptet som finns i Leila´s bakbok och så klart fick jag ju baka lite då......

Jättegoda kolasnittar

ca 25 st

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten.


Jättegoda kolasnittar 
Foto och recept från www.recept.nu

Verkligen jättegoda!

 



Några timmar kvar.........

Skrivet 2009-03-15 Klockan 19:07:37

av helgen återstår, fast jag får ju vara hemma i morgon också eftersom Jeppes feber inte vill släppa. Söndagsmiddag idag blev annat än planerat för vi skulle haft något som gick snabbt o lätt eftersom en stor del av dagen skulle gått åt till innebandy men tyvärr är Jeppe sjuk och kunde inte vara med i säsongens sista match med P10.

Köttfärslimpa 

4 port       ugn:175-200*

Ca 400 g blandfärs
4 msk osötat ströbröd eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1½ tsk salt
1½ krm svart- eller vitpeppar
ca 2 msk finhackad fräst lök

1 msk smält margarin eller smör + 1 msk soja
(100 g bacon)

Blanda ströbröd eller havregryn, potatismjöl och mjölk/vatten. Låt svälla minst 10 min. Rör sedan ner ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och arbeta samman.
Lägg färsen på ugnssäkert fat, forma den till en tjock eller två smala längder. Pensla med fett o soja eller lägg ev på baconskivor.
Stek smala längder ca 25 min i 200*. Stek en tjock läng 50-60 min. Minska värmen till 175* efter halva gräddningstiden.

Servera med potatis, sås, kokta grönsaker o sallad.



Monias PizzaPaj

Skrivet 2009-03-11 Klockan 21:32:16

Vi är ganska glada för paj i vår familj som ni kanske har märkt här kommer ett supergott recept på en enkel paj.

Monias Pizzapaj 

4-6 port                 225*

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt margarin
2-3 msk vatten

Fyllning:

4-500 g köttfärs
matfett till stekning
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 msk chilisås
salt, peppar
oregano efter smak
1 dl creme fraiche
150 g färskost t ex philadelphia
3-4 skivade tomater
1 dl riven smakrik ost

Gör så här:
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller imatberedare. Tryck u t degen i en pajform, ca 30 cm i diameter. Låt vila kallt ca 15 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
2. Fyllning: Hetta upp matfettet i en stekpanna. Fräs färsen. Tillsätt lök och vitlök. fräs ett par minuter. Häll i chilisås, smaka av med salt o peppar. Smaka av med oregano och tillsätt creme fraich och färskost.
3. Häll fyllningen i pajskalet, täck med tomater och riven ost. grädda mitt i ugnen till ytan fått fin färg, ca 15 min.

Lycka till!!



Utmaning

Skrivet 2009-03-11 Klockan 20:57:31

.........då har den kommit, min första utmaning

Så här gör man



Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika). 


Här är mina svar

1. Vad heter du? Ulrika


2. Ett ord på fyra bokstäver: Utom

3. Flicknamn: Unni

4. Pojknamn: Urban

5. Yrke: Undersköterska

6. Färg: Umbra

7. Klädesplagg: Underställ

8. Mat: Ugnstekt Falukorv

9. Sak i badrummet: Underlagskräm

10. Plats/stad: Udinese

11. En orsak att vara sen: Utsikt

12. Något man skriker: UUUUUt!

13. Film: Under solen

14. Något man dricker: Ubster (drink)

15. Band: U2

16. Djur: Utter

17. Gatunamn: Ulltunavägen


18. Bil: Ulysse (fiat)

19. Sång: Under ytan (Uno Svenningsson) 


20. Känd person: Uno Svenningsson

Jag utmanar Lotta (njutbarahem), Malin (machopc), Marie E , Nellie och chiliconkarin
Kör hårt!!



KorvCousCous

Skrivet 2009-03-10 Klockan 21:56:16

Äntligen har barnen förståt att det är gott med couscous så nu kan vi ha det lite oftare

4 port

Ingredienser


4 dl couscous
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 frukost- eller chorizokorvar
1 gul lök
2 paprikor
smör

Sås
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1/2 - 1 tsk sambal oelek

Gör så här

Koka upp buljongen och rör i couscous. Lägg på locket och ställ grytan åt sidan ca 6 min. Skär korven i skivor. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Stek korv, lök och paprika i smör i en stor stekpanna. Blanda med couscousen. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera den till. Tips Servera färdig sås till korvcouscousen istället, t ex en kall sås, sweet chili.

GI-inspirerat recept (medel).


(foto:privat)

Recept från www.arla.se



Värmande Gulaschgryta

Skrivet 2009-03-08 Klockan 22:12:44

En god och smakrik gryta

4 port

2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
2 tsk parikpulver
500 g grytbitar av nötkött
1 brk krossade tomater
3-4 dl buljong
salt, peppar
8 potatisar
1 dl hackad persilja
1 röd paprika

Gör så här:
Hacka löken grovt och bryn den i matfettet. Krydda med paprikapulver och lägg i grytbitarna. Låt dem få lite färg runt om.
Tillsätt de krossade tomaterna och buljongen. Rör om och låt det sedan puttra i en timme.
Smaka av med salt och peppar. Skala potatisen och skär dem i stora bitar. Lägg dem i grytan och låt dem koka med i ca 20 minuter. Skär paprikan i bitar och strö över tillsammans med persiljan. Låt allt bli varmt. Servera gärna med en grönsallad.

Lycka till!



Äntligen.............

Skrivet 2009-03-08 Klockan 16:11:53

.............har jag hittat handdukskrokar till köket, har tagit sin lilla tid men nu är de på plats. Så klart blev det i Susanne´s inredningbutik.
Förra veckan satt jag och kollade inredning i en tidning och där hade man satt tavellistor i köket och placerat kokböcker på dem, yeeees nu vet jag vad jag skulle ha på den tomma väggen i köket och min snälla man satte så klart  upp dem till mig. Tavellistor hittade jag på IKEA i Helsingborg.



Italiensk Festkyckling

Skrivet 2009-03-08 Klockan 16:02:05

Lördagskväll med andra chansen på tv, då vill man gärna ha extra god mat och här kommer ett riktigt höjdar recept, mums.

Italiensk Kyckling med örtpotatis

4 pers

600 g kycklinglårfilé
250 g mozzarella
5-6 inlagda soltorkade tomater
8-10 blad färsk salvia
1 msk rivet citroskal
tandpetare
olja till stekning

Sås:
2 dl kraftig kycklingbuljong
1 dl grädde
salt o peppar

Örtpotatis:
7-8 potatisar
2 msk olivolja
1 dl hackade blandade örter, t ex salvia,persilja o basilika

Servering:
Tomatsallad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200*. Vik upp filéerna. Skiva mozzarellan och finstrimla de soltorkade tomaterna. Fördela osten, tomaterna, salvian och citronskalet över filébitarna och vik ihop dem. Fäst med tandpetare och krydda med slat o peppar.
Tvätta och dela potatisarna på hälften (Jag köpte små potatisar på burk). Hetta olivoljan i en stekpanna och stek potatisen med snittytan neråt på hög värme tills den fått fin färg. Vänd potatisen, salta o peppra ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min. Strö över de färska kryddorna innan servering.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek filéerna på medelvärme 3-4 min på varje sida. Ta upp filéerna och håll dem varma (jag tyckte de blev dåligt klar så jag stekte färdigt dem i ugnen).
Koka ur pannan med buljongen och grädden till en simmig konsistens. Smaka av med salt o peppar och servera till potatisen, kycklingen och en tomatsallad.

Lycka till!!



Carinas Varma Smörgåstårta........

Skrivet 2009-03-06 Klockan 21:41:37

.............ja det är så som jag kallar denna varma smörgåstårta för receptet är min kusin Carinas.

Carinas Varma Smörgåstårta

6 halvor julia eller hönökaka

Fyllning:

3 pkt tärnad bacon
1 purjolök
6 dl creme fraiche

Garnera med:
Tomatskivor
Ananasringar
riven ost

Bryn baconet tillsammans med den strimlade purjolöken.
Blanda bacon o purjolök med creme fraichen.
Lägg röra på alla tre laven och garnera med tomat, ananas o ost

Grädda i 175* tills osten smält

 (foto: privat)



Fredagskaka

Skrivet 2009-03-06 Klockan 17:00:01

Jaha då har jag gjort mitt när det gäller fredagskaka, ialla fall för ett tag.
Här kommer receptet.

Zebramuffins    

ca 12 st

125 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjölk

Fyllning:
ca 36 mörka chokladplattor t ex noblesse (jag hade de vanliga ljusa)

Dessutom behövs
amerikanska muffinsformar i mediumstorlek

1. Sätt ugnen på 200*
2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
4. Vispa samman äggen och mjölken helt lätt och vänd ner de torra ingredienserna. Vänd sist ner matfettet och rör samman till en slät smet.
5. Lägg en liten klick smet i varje form och lägg på en chokladplatta. Varva på detta sätt smet och tre plattor i varje form. Avsluta med en klick smet.
6. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 min.

Lycka till!



Receptet är från tidningen Allers


Korv........

Skrivet 2009-03-05 Klockan 21:22:08

Ja korv kan vara riktigt gott ibland och idag blev det väldigt lyckat. Hittade ett recept på http://www.milda.com/ som lät gott, Annorlunda Korvgratäng   mmm så god den blev.

Tillagningstid: 40-60 min
Svårhetsgrad: Medel
4 port

Ingredienser
Potatismos:
1  kg  potatis av mjölig sort, t ex King Edward
2  dl  mjölk
50  g  Milda i folie
1  tsk  salt
1  purjolök
1  msk  Milda till formen

500  g  falukorv

Gratängsås:
2½  dl  Milda Fraiche
2  tsk  Knorr flytande grönsaksbuljong
1  msk  senap t ex Slotts
1  krm  vitpeppar
2  krm  franska örtkryddor eller annan valfri
örtkrydda
Instruktioner

1. Gör potatismoset först. Skala potatisen och skär den i jämnstora bitar, då blir den fortare färdig Koka potatisen och häll av vattnet när den är klar. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt mjölk, Milda och lite salt. Skölj, skala och finhacka purjolök - blanda ner purjohacket i moset. Värm ugnen till 225°C.
2. Täck botten på en smord ugnssäker form med potatismos. Skär korven i ½ cm tjocka skivor som delas på hälften till halvmånar. Lägg korvskivorna över moset.
3. Rör ihop Milda Fraiche, buljong, senap och kryddor. Låt såsen koka upp och bred den sedan över korven.
4. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

 

 (foto: privat)

En väldigt god vardagsrätt som jag varmt kan rekommendera

Tjingeling!!

P.S Lotta, fredagskakan är bakad men det receptet kommer inte förrän i morgon!!!!


Julpaj med skinka och västerbottenost

Skrivet 2009-03-03 Klockan 21:59:30

Ja jag vet jag har varit vääääääldigt dålig på att blogga nu i ca en vecka men det har varit lite körigt, är det väl för oss alla ibland.
Blev jätteglad ikväll,  ännu en kollega som har börjat blogga, är ju kul att följa henne nu när hon är mamma ledig, här är hennes länk  http://ehnberg.blogg.se/ hon vill nog gärna ha besök.

Kvällens recept är:

Julpaj på skinka och Västerbottensost

pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
115 g Svenskt Smör
2 msk Crème Fraiche
1 tsk salt

fyllning:
2 ägg
2 1/2 dl Mellangrädde
100 g riven Västerbottensost®
200 g skinka i strimlor 1 rödlök, skivad
1 krm salt
2 krm peppar

Kör alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut den i pajform ca 25 cm i diameter. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Tillsätt salt och peppar. Rör ned skinka och lök. Grädda i 200° i 30-40 minuter, eller tills pajen stelnat. Servera den varm eller ljummen.  

(foto:privat)

Receptet kommer ifrån http://www.vasterbottensost.com



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se