Kokostosca

Skrivet 2015-09-08 Klockan 19:10:28

30-40 bitar
 
175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
 
Toscasmet:
75 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor
 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt ugnen 12-15 min.

5. Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning.

6. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda ytterligare 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

 

 
(foto: privat)

 

 
 


Lax på Saltbädd

Skrivet 2015-09-08 Klockan 18:56:00

4-6 port
 
1 lax eller regnbågsfilé, ca 1,5 kg
Grovt salt
Smält smör
Citronpeppar
dill
 
Sås:
3 dl vispgrädde
Majonnäs, efter smak
Vitlök, pressas
Halv citron, saften
salt o peppar
 
Strö ut grovsalt i en långpanna, ca 0,5 cm tjockt, lägg laxfilén med skinnsidan ner. Pensla köttsidan med smält smör, strö över citronpeppar och täck med klippt dill. Sätt in i ugn 25-30 min.
Vispa grädden, till såsen, och blanda ner övriga ingredienser.
 
Servera med klyftpotatis, sås, ärtor och citronklyftor.
 
     
 
(foto:privat)
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se