Kokostosca

30-40 bitar
 
175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
 
Toscasmet:
75 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor
 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt ugnen 12-15 min.

5. Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning.

6. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda ytterligare 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

 

 
(foto: privat)