Easter cupcakes

Skrivet 2012-04-15 Klockan 20:02:23

Nellie älskar att baka cupcakes och till påsk blev det de här fina.


  • 2 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk
  • Nutellafrosting

    • 1 dl Nutella
    • 4 dl florsocker
    • 4 msk kakao av god kvalitet
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 150 g philadelphiaost
    • 1 msk kaffe

    Fågelbo

    • 400 g mandelmassa
    • 36 små chokladägg (Anton Berg eller annat smågodis)
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
    3. Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i kvarn.
    4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
    5. Rör i mjölken.
    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.

    Topping

    1. Rör Nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
    2. Tillsätt kaffe och vispa fluffigt.
    3. Bred frostingen över kakorna.
    4. Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.
    5. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
    6. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo



      (Källa: Hello Cupcake!, foto:privat)


    Kuvertbröd med örter

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 19:57:16

    20 st

    Ingredienser

    Fyllning

    Till ev. pensling

    Gör så här

     

    Gör så här- texten är avsedd för 20 st bröd.

    1. Blanda samman vetemjöl, matfett, socker och salt till en smulig massa i en bunke. Lös upp jästen i mjölken och vispa ner ägget. Tillsätt detta i mjölblandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 1 1/2 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.
    2. Fyllning: Bryn matfettet till fyllningen. Vill du inte vill ha örtsmak, ta endast 50 g smör. Vill du ha örtsmak på bröden, blanda matfettet med örterna (det går åt lite mera matfett då, ca 75 g smör, för att örterna suger upp fettet).
    3. Ta upp degen på en mjölad bänk och arbeta ihop den. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta ca 24x40 cm. Skär ut 6 degremsor på längden ca 4 cm breda. Pensla eller bred fyllningen på degremsorna och lägg dem på varandra. Den översta ska inte ha någon fyllning. Skär varje längd i 10 bitar och lägg dem i stora muffinsformar med snittytan uppåt. Sätt formarna på en plåt.
    4. Låt bröden jäsa övertäckta med bakduk till knapp dubbel storlek. Sätt ugnen på 250°C grader.
    5. Pensling: Pensla ev. bröden med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bröden svalna på galler.



    (Källa: www.ica.se, foto:privat)



    Kycklingpinnar med stark sås

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 19:53:17

    Utmärkt som tilltugg till något gott att dricka.

    4 kycklingfiléer
    vetemjöl
    2 uppvispade ägg
    2 dl riven parmesan (mellangrovt riven)
    2 msk ströbröd

    Sås:
    creme fraiche med tomat och chilismak
    1 msk strimlade soltorkade tomater

    Banka ut kycklingfiléerna något och skär i smala strimlor. Vänd dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i parmesan blandat med ströbrödet. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull och fritera kycklingen 3-4 min. (Jag gjorde den i ugn, la kycklingen på bakpappersklädd plåt och hällde över olja) Låt rinna av på hushållspapper. Servera genast tillsammans med såsen.



    (Foto:privat)


    Krämig pastasallad

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 19:44:50

    Pasta
    majs
    vindruvor
    ananas
    tärnad fetaost
    tomater
    gurka
    creme fraiche

    Blanda samman alla ingredienserna och servera till grillat. Man kan också blanda i något "kött" i salladen så att den blir en färdig rätt.



    (Källa: eget recept, foto:privat)


    Tomat och fetaostpaj

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 19:40:01

    8 bitar

    1 förgräddat pajskal

    Fyllning:

    4 stora eller 8-10 cocktail tomater
    150 g fetaost
    3 ägg
    2 dl creme fraiche med tomat och basilika

    Sätt ugnen på 200*

    Skär tomaterna i skivor.

    Tärna fetaosten.

     Vispa samman äggen och rör ner creme fraichen (jag blandade själv i tomatpuré och basilika i creme fraichen då det inte fanns färdig i butiken), blanda i hälften av fetaosten.

    Fördela smeten i pajskalet.

    Lägg tomatskivorna ovanpå och fördela över resten av fetaosten.

    Grädda 40 min tills pajen stelnat.

    En riktigt god paj som passar som tillbehör till t ex grillat kött.



    (foto:privat)




    Mjölkchokladpannacotta med jordgubbssås

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 19:29:19

    4 pers

    2 gelantinblad
    4 dl mellangrädde
    150 g Marabou mjölkchoklad
    1/2 dl socker
    1msk vatten
    250 g jordgubbar

    Lägg gelantinbladen i blöt 5-10 min.
    Koka upp grädden och rör ner chokladen i mindre
    bitar. Rör tills den är helt smält. Krama ur gelantinbladen
    och rör ner i grädden. Häll upp i glas, eller skålar. Ställ
    kallt ca 3 timmar.
    Smält sockret i en kastrull, och när det börjar bli brunt
    tillsätt vatten och jordgubbar. Koka försiktigt så att sockret
    löser sig. Mixa och låt kallna.
    Häll ovanpå pannacottan vid servering.



    (källa: www.sofiesrecept.blogg.se, foto: privat)


    Tunnbrödsrullar med lax

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 19:25:40

    Ingredienser:

    Tunnbröd
    Creme fraiche, smaksatt med Schalottenlök, Senap & Vitt vin (skånemejeriers)
    Kallrökt lax

    Gör så här:

    Bred på creme fraiche på tunnbrödet.

    Strimla laxen och lägg på.

    Rulla ihop och låt ligga i kyl någon timme innan servering.

    Vi hade det som förrätt men man kan även ha det som tilltugg.



    (foto: privat)


    Mazarincupcakes med färska bär

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 19:16:03

    Dessa fina cupcakes gjorde Nellie till oss.


    Antal portioner:16
    Ingredienser

    Mazarin
    250 gsmör, mjukt
    1 dlvetemjöl
    5 stägg, ekologiska
    500 gmandelmassa

    Garnering
    2 lfärka bär, t.ex. bigarråer, jordgubbar och hallon
    5 dlvispgrädde

    Gör så här

    1. Mazarin
    Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

    3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

    4. Vänd sist i mjölet för hand.

    5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

    6. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

    7. Låt dem svalna helt.

    8. Garnering
    Vispa grädden fluffigt och skiva jordgubbarna.

    9. Spritsa grädden på kakorna som en lite ”bikupa” och fäst bären i grädden.



    (Källa: Hello Cupcake, foto:privat)



    Bacon och vitlöksostfylld fläskfilé

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 19:09:04

    4 pers

    1 fläskfilé
    2-4 skivor bacon
    vitlöksost
    2-3 dl grädde
    ev lite mjölk + mjöl
    soja
    grovmalen svartpeppar
    4-5 runda tandpetare

    Putsa filén och skär sedan en så sjup skåra som möjligt i mitten, utmed hela filén. Lägg skivor av bacon på båda kanterna och fyll sedan filén med vitlöksost. Nåla ihop filén med ett par tandpetare och lägg den i en ugnsäker form. Peppra med grovmalen svartpeppar och sätt in formen i ugn, 225*, ca 15 min eller tills filén börja få färg. Blanda såsen, grädde och soja, och tillsätt ev mjölk + mjöl. Ta ut filén och häll över såsen. Ställ in i ugnen ca 15 min, så att såsen bubblar ordentligt, men inte blir bränd på ytan.



    (foto:privat)


    Ostpotatis

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 18:12:41

    4 pers

    8-10 potatisar
    2 dl riven ost
    ½ tsk salt
    2 dl mjölk

    Ugn 225*

    1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor.

    2. Smörja en ugnsfast form.

    3. Varva potatisskivor och riven ost i formen.

    4. Salta och häll på mjölken.

    5. Grädda ca 45 min, potatisen ska vara mjuk.



    (foto:privat)


    Kalops

    Skrivet 2012-04-15 Klockan 18:03:10

    4x4 pers

    3 kg grytbitar av benfri högrev
    4 gula lökar
    1 stor morot
    2 msk smör
    4 lagerblad
    10-12 kryddpepparkorn
    8-10 vitpepparkorn
    ½ dl tomatpuré
    ½ dl kinesisk soja
    ½ dl vetemjöl
    4 tärningar mörk oxbuljong
    2 liter vatten
    2½-3 tsk salt

    Tillbehör:

    inlagda röbetor
    smörslungade morötter
    kokt potatis

    Gör så här:

    1. Börja med att skala lök och morot. Skör löken i klyftor och moroten i bitar.

    2. Hetta upp en stekpanna. Lägg i 1 msk smör och låt det bli nötbrunt. Bryn köttet och löken i omgångar och lägg över det i en stor gryta.

    3. Tillsätt kryddor, tomatpuré och soja. Pudra över mjölet, smula i buljongtärningarna och späd med vattnet. Salta och rör om väl.

    4. Koka upp kalopsen och låt den småkoka med locket på glänt ca 1 ½ timme. Tillsätt morötterna som får koka med sista halvtimmen.

    5 Servera med rödbetor, smörslungade morötter och kokt potatis



    (foto:privat)


    RSS 2.0
    Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
    www.pokercasinobonus.se