Ny familjemedlem

Skrivet 2013-02-24 Klockan 11:11:42

Just nu går vi i "väntans tider", det ska komma en ny familjemedlem hem till oss :)))))
 
Han heter Emenems Wilhelm the Great One men ska kallas för Wille.
 
 
Men vi kan ju inte vara orättvisa måste ju lägga i bilder på våra älsklingar som redan bor hos oss :))))
 
Mimmidalens Great Yakity Yak "Jack"
 
 
 
Mimmidalens Great DreamCatcher "Leo"
 
 


Kalasgod kycklingpaj

Skrivet 2013-02-24 Klockan 11:04:17

 
6 port
 
Pajdeg:
 
75 g smör
3 msk kesella
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
 
Fyllning:
 
1 gul lök
1 pkt strimlad bacon, 140 g
1 grillad kyckling
1-2 pressade vitlöksklyftor
3 dl riven ost
4 ägg
3 dl grädde
2 krm salt
1 krm peppar
100 g inlagda soltorkade tomater i olja
 
Garnering:
25 g pinjenötter
färsk basilika
 
Ugn 200*
 
Gör så här:
 
1. Pajdeg: Blanda pajdegen, gärna i matberedare. Kavla ut och lägg den i en pajform, diam 26 cm. Ställ kallt minst 20 min.
 
2. Förgrädda pajskalet 10 min i ugnen.
 
3. Fyllning: Skala och hacka löken. Stek lök och bacon i smör. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Rör ner bitarna i pannan. Pressa i vitlök, salta och peppra lätt.
 
4. Lägg ost och kycklingblandning i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll det över. Strimla och lägg i tomaterna.  Grädda längst ner i ugnen ca 40 min.
 
5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö pinjenötterna och några basilikablad över pajen.
 
 


Ungersk kycklingpasta

Skrivet 2013-02-24 Klockan 10:40:00

4 port

Ingredienser

  • 1 st grillad kyckling (går bra med kycklingfilé)
  • 300 g pasta t ex tagliatelle
  • 2 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 12 dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 1 dl mild ajvar relish
  • 2 msk färsk timjan

Gör så här:

Koka pastan. Skär purjolöken i strimlor på längden. Lägg dem i pastavattnet när det återstår någon minut av koktiden. Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär köttet i bitar. Skala och hacka vitlöken. Koka upp grädde och ajvar relish i en kastrull. Lägg i kycklingen, vitlök och timjan. Låt koka någon minut.

 
(källa: www.arla.se, foto:privat)


Baconlindad torskfilé med ärtpuré

Skrivet 2013-02-24 Klockan 10:36:10

Detta var riktigt supergott!!!!

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 600 g torskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1–2 krm svartpeppar
  • 1 paket (140 g) bacon
  • Ärtpuré:
  • 250 g djupfrysta ärter
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl klippt gräslök
  • Tillbehör:
  • kokta morotsstrimlor
  • kokt potatis

 

  • 1.  Lägg ut fiskfiléerna. Salta och peppra dem. Linda in fiskfiléernai baconskivorna.
  • 2 . Placera fisken i en ugnssäker form. Tillaga dem i 250 graders ugnsvärme cirka 10 minuter tills de fått lite färg.
  • 3.  Kör de tinade ärterna i mixer tillsammans med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gräslöken.
  • 4.  Hetta upp. Servera med tillbehöret.


Parmafylld kycklingfilé med rödvinssås med brynt smörslungad potatis

Skrivet 2013-02-24 Klockan 10:26:00

4 port
 
800 g kycklingfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
100 g parma eller serrano skinka
1 knippe färsk basilika
1 ask små tomater
 
Rödvinssås
 
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
1 msk olja
3 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk kalvfond
2 tsk maizena majsstärkelse
2 krm salt
1 krm peppar
 
Gör så här:
 
1. Rödvinssås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den med sockret och oljan i en kastrull. Sockret ska smälta. Tillsätt rödvin, vatten och kalvfond. Låt sjuda 10 min. Sila av löken. Koka upp såsen och rör ner maizenan utrört i lite kallt vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Såsen kan förberedas och värmas.
 
2. Bryn filéerna i smör till fin färg. Salta och peppra. Ta upp dem på skärbräda. Skär ett djupt jack i filéerna. Lägg skinka och basilikablad i skårorna. Fäst med tandpetare.
 
3. Lägg kycklingen och tomaterna på ett ugnsäkert fat och stek filéerna tills innertemperaturen är 70*, ca 15 min. Tomaterna ska steka lika länge.
 
4. Ta bort tandpetarna och dela filéerna. Servera med brytn smörslungad potatis, rödvinssås och tomater.
 
Brynt Smörslungad Potatis
 
4 port
 
700 g delikatesspotatis
50 g smör
1 dl hackad persilja
 
Gör så här:
 
1. Skala potatisen och koka den knappt mjuk i saltat vatten, ca 15 min. Häll av vätskan och låt den ånga av. Hit kan den förberedas.
 
2. Bryn smöret på medelvärme tills det doftar och är ljusbrunt. Lägg ner potatisarna att "dansa" i smöret. Strö över persiljan.
 
 
 


Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

Skrivet 2013-02-24 Klockan 10:04:00

Ingredienser                           

Kladdkaksbotten:

                       100 g                    smör
                        3 dl                    strösocker
                       1,5 dl vetemjöl
                        4 msk                    kakao
                        1,5 tsk vaniljsocker
                        2 st                    ägg

Cheesecake fyllning:

                        5 st                    passionsfrukter
                        200 g                    philadelphiaost, rumsvarmt                   
                        2 dl                    strösocker
                        2 tsk                    vaniljsocker
                        3 st                    äggulor
                        3 dl                    vispgrädde
                        2 dl                                            mosade jordgubbar                   

Garnering:

  färska jordgubbar
 

                    Tillagning               

1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen. 3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen. 4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften. 5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos. 6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

 

 
(Källa: Allt om mat, foto:privat)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se