Lax med philadelphiaost

Skrivet 2011-10-20 Klockan 20:33:33

4 portionsbitar lax
philadelphiaost
parmesanost
mandelspån
rivet limeskal

Ringla lite Milda culinesse i en ugnsform och lägg ner laxbitarna.
Bred på ett tjockt lager philadelpiaost.
Strö över riven parmesanost.
Tryck ner mandelspån. och riv över lite limeskal.
Gratinera i 175 grader ca 30 min.
Servera med potatismos och någon grönsak.






(Källa: www.sofiesrecept.blogg.se, foto:privat)



Korvpuckar

Skrivet 2011-10-20 Klockan 20:28:53

ca 8-12 falukorvsskivor (beroende på hur mycket man äter) 4 pers
ketchup
tomatskivor
ruccola
ostskivor

Spruta ketchup på hälften av korvskivorna. Lägg på en tomatskiva,
lite ruccola och en ostskiva. Lägg resten av korvskivorna ovanpå
och ännu en ostskiva. Fäst med en tandpetare. Placera puckarna i en
eldfast form och gratinera dom i 200 grader tills dom fått fin färg,
ca 20-30 min.
 Gott med potatismos till.



(Källa: www.sofiesrecept.blogg.se, foto:privat)



Cornflakespanerad kyckling

Skrivet 2011-10-20 Klockan 20:25:02

4 port

4 kycklingfiléer
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Panering:

2 dl cornflakes
2 msk olivolja
4 msk riven ost
1-2 pressade vitlöksklyftor

Tillbehör:

pressad potatis
sallad
örtsås (färdigköpt)

Gör så här:

1. Krydda kycklinfiléerna, lägg dem i en smord ugnsäker form.

2. Panering: Krossa cornflakesen lätt. Blanda dem med olja, ost och vitlök. Fördela blandningen över filéerna. Stek dem mitt i ugnen 20-30 min. Prova med en sticka att kycklingen är genomstekt.

Servera med tillbehören.






(foto:privat)



Mannagrynspudding

Skrivet 2011-10-20 Klockan 20:15:19

4-5 port

4 portioner mannagrynsgröt
2 ägg
1-2 msk socker
rivet skal av ½ citron
1 dl russin

Sätt på ugnen, 225*.

Koka gröten. Vispa upp äggen och blanda ner dem i den avsvalnade gröten och smaksätt den.

Häll smeten i en smord ugnsäker form. Grädda i mitten av ugnen tills puddingen fått vacker färg, ca 30 min.

Servera puddingen varm eller avsvalnad till sylt, saftsås eller bärsås.




(Källa: Vår kokbok, foto:privat)



Revbensspjäll på amerikanskt vis

Skrivet 2011-10-20 Klockan 20:08:29

4 port

1 kg tjockt revbensspjäll, helt men med sågade ben

Buljong:

1 liter buljong
2 msk soja
1-2 tsk hickoryrökkoncentrat

Pensling:

1 msk olja
1 msk soja
1½ tsk salt
½ tsk peppar

Gör så här:

Koka upp buljong, soja och rökkoncentrat. Lägg ner spjället att sjuda ca 30 min.

Dela spjället i ribbor, dvs skär det i bitar efter benen. Blanda olja och soja och pensla spjället med det.

Grilla ribborna 6-8 min per sida (eller stek i ugn). Salta och peppra.

Servera med bakad potatis, sallad och grillsåsen ( receptet står nedan)



(foto: privat)

 Hickoryrökkoncentrat finns att köpa i de flesta butiker.



Grillsås

Skrivet 2011-10-20 Klockan 19:58:19

4 port

½ rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g krossade tomater
½ dl ketchup
1 tsk farinsocker
1 tsk paprika
1 tsk oregano
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk salt
1 tsk sambal oelek

Gör så här:

Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och sjud i 20 min.
Låt svalna.

Servera till de grillade revbenen eller annat gott grillat kött.



(foto:privat)



Fläskfilé och svamp i festfin gryta

Skrivet 2011-10-08 Klockan 17:43:18

4 pers

1 fläskfilé á 600-700 g
smör till stekning
250 g kantareller eller blandad svamp
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk fransk ljus senap, gärna med honungssmak
ev ½ dl vitt vin
2 dl grädde

Putsa filén fri från hinnor och senor. Skär filén i skivor. Hetta upp en klick smör i stekpanna och stek köttet gyllenbrunt på båda sidor. Tillsätt svampen och låt den fräsa med några minuter.

Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Låt småputtra ca 5 min och smaksätt med salt och peppar.

Servera med klyftpotatis.









Äpplepaj med marängtäcke

Skrivet 2011-10-08 Klockan 16:21:48

Ett gammalt recept som kommer från ett konditori som för många år sedan låg i Stockholm, Filips konditori.

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150g smör eller margarin
2-3 msk iskallt vatten

Fyllning:

4-5 äpplen
1 dl strösocker
2-3 bitar syltad ingefära (beroende på storlek)

Maräng:

3 äggvitor
1½ dl socker

Pajdegen:

Hacka ihop matfett och mjöl till en gryning massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop snabbt. Svep in degen i plastfolie och låt den vila kallt i minst en timme.

Kavla eller tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant. Nagga  botten med en gaffel och förgrädda i 200-225* i 12-15 min.

Fyllningen:

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Lägg äppelbitarna, tillsammans med sockret i en kastrull och låt dem smälta på svag värme tills de blivit halvmjuka. Låt svalna och blanda sedan med finhackad eller grovt riven syltad ingefära. Bred över pajbotten. Höj ugnsvärmen till 250*.

Marängen:

Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills massan är sidenblank. Bred marängmassan över de mjuka äpplena. Grädda i 5-10 min tills marängen fått fin färg.

Servera gärna pajen ljummen med en god vaniljsås.







(foto:privat)



Baconlindad fylld fläskfilé

Skrivet 2011-10-08 Klockan 16:07:36

4 pers

1 fläskfilé á 700 g
1 dl riven pecorinoost
rivet skal av en ½ citron
½ kruka basilika
1 pkt bacon
salt och malen svartpeppar

Sås:

2 dl kalvbuljong
3 dl grädde
1 dl rött vin
½ knippa persilja
salt och peppar
ev. lite soja för färgens skull

Putsa filén och skär ett snitt i sidan. Vik upp och fördela osten, citronskalet och basilikabladen över köttet. Rulla ihop och vira sedan baconen runt filén. Krydda med slat och nymalen svartpeppar.

Stek filén tills baconet börja få lite färg och efterstek i ugnen på 200* ca 20 min.

Koka ihop ingredienserna till såsen och smaksätt med salt och peppar.

Servera med rosmarinpotatis och en sallad






(Källa:Allers, foto:privat)



Rosmarinpotatis

Skrivet 2011-10-08 Klockan 15:59:17

4 pers

8 potatisar
olja till stekning
flingsalt med rosmarin
 peppar

Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Häll lite olja i en ugnsform och lägg i potatisen. 
Krydda med rosmarinsalt och peppar och rör om.
Stek på 225 * i ugn tills de är mjuka



(foto och recept:privat)







Skinkstek

Skrivet 2011-10-08 Klockan 15:49:40

6 port

ca 1 1/4 kg färsk skinka med ben
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
2 krm stött rosmarin

Sås:

5 dl sky plus vatten
1 köttbuljongtärning
3 msk vetemjöl
2,5 dl grädde
lite flytande honung


Sätt på ugnen 175*

Skär bort svålen på skinkan.
Lägg skinkan med den feta sidan upp i en ugnsäker form.
Salta och krydda köttet
Sätt in köttet på nedre falsen och stek i 1½-1 3/4 timme

Lägg steken på ett fat eller skärbräda. Täck den med aluminiumfolie och låt stå 10-15 min, då den blir lättare att skära upp.

Såsen:

Mät upp skyn och vispa ur formen med lite vatten och blanda med skyn. Smaksätt med smulad buljongtärning. Rör ut mjölet i lite vatten, rör ner redningen och koka 3-4 min. Häll i grädden samt honungen och låt koka med en stund.







(Foto:privat)



Nellies blogg....

Skrivet 2011-10-07 Klockan 23:26:34

Har nu uppdaterat länken till Nellie´s blogg

www.nelliechristenson.blogg.se



Sommarminnen.....

Skrivet 2011-10-04 Klockan 21:26:32

Nu när hösten gör sitt intåg så är det ganska härligt att sitta och titta på korten från sommaren




Nellie hade härliga dagar med sin älskade ponny....




Kul i Hällevik.....








Även Leo gillade Hällevik...





Medans Jack trivs bäst hemma.....




Ljuvliga Stockholm....

      

Där hovstallet fick ett besök......






Ett efterlängtat besök hos Flickan vid tävlingar i Tierp....




Lite minigolf fanns det också tid till, hm jobbigt för grabbarna att få storstryk av fru/mamma....







Avslutar med denna alldeles underbara bild, vi har alla olika sätt att sova på.





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se