Våra underbara hundar

Skrivet 2013-05-22 Klockan 22:14:08

Åh vad det är roligt med våra hundar, de engagerar verkligen hela familjen. Här har Nellie lyckats med konststycket att få alla tre på samma bild, vilket verkligen inte är lätt.
 
 
Visst är dom söta ;)


Pasta Haket

Skrivet 2013-05-22 Klockan 22:10:45

4 port (obs! portioner ej personer)
 

Ingredienser

500 g kycklingfiléer

2 dl crème fraîche

3,25 msk grädde (valfri fetthalt)

1-2 vitlöksklyfta

1-2 tsk sambal oelek

20 g basilika (fryst)

20 g persilja (fryst)

1 krm salt

2 krm svartpeppar (nymald)

Några droppar citronsaft eller lite vitt vin

100 g fetaost

500 g pastaskruvar

Så här gör du

1. Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Koka upp vatten till pastan och koka den sedan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Stek kycklingen tillsammans med pressad vitlök och krydda med salt och peppar. Vill man kan man krydda kycklingen med lite chili eller paprika för extra smak.
3. Tillsätt crème frâiche, grädde, sambal oelek, basilika, persilja och lite citronsaft (eller vitt vin). Låt såsen puttra på svag värme tills kycklingen är helt klar. Servera såsen med pasta skruvar och smula över fetaost

 
(Källa: www.vardagsmaten.se, foto:privat)
 

 



Kycklingspett med mangoglaze

Skrivet 2013-05-22 Klockan 21:41:23

Vi har varit iväg på "Kick Off" med jobb och då fixade vi själv maten, vilket var väldigt trevligt. Fick äran att göra kvällsmaten med tre andra väldigt duktiga "kockar" och resultatet blev väldigt bra, vi fick 10 poäng av 10 möjliga :))). Vi grillade kycklingspett och till det hade vi klyftpotatis blandat med grönsaker, två grillsåser samt en god sallad. MUMS!!
 
4 port
 

4 kycklingfiléer

8 grillspett

1 msk olivolja

Glaze

1 dl mango chutney

2 msk honun 

 1 msk soja

1 msk sesamolja

1 tsk sambal oelek

 

 



Het mangoyoghurt

Skrivet 2013-05-22 Klockan 21:29:00

Denna goda grillsås gjorde vi till kycklingspetten, blev så gott
 

Det här behöver du:

1 dl Turkisk Yoghurt

1 dl mangopuré (hittar du ex.vis i barnmatshyllorna)

½ tsk cayennepeppar eller efter smak

salt

Så här gör du:

Det här är en sötsyrlig och het yoghurt som jag tycker är ett trevligare och dessutom inte lika sött tillbehör så som kethupen är. Prova den på både milda och heta korvar. Baka gärna ditt eget korvbröd för en ännu godare upplevelse.

 
(källa: www.lindahlsmejeri.se, foto: Charlotte Bjertner)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se