Kycklinglårfilé i krämig mango chutney-sås

4 port
 

Ingredienser

– gula lökar
– 65 g färsk spenat
– salt och peppar
– 1 kilo kycklinglårfilé
– 1 msk olja
Mango chutney-sås
– 1½ dl mango chutney
– 2 msk sambal oelek
– 2 msk curry
– 3 dl grädde
– 2 dl crème fraiche
Tillbehör
– ris
– färsk spenat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Pensla en ugnsform med lite olja.
2. Skala och klyfta löken och lägg ner i formen tillsammans med spenaten.
3. Stek kycklingen runt om i lite olja tills den får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i ugnsformen ovanpå löken och spenaten.
4. Sås: Rör ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Minska eller öka mängden sambal oelek efter smak.
5. Häll såsen över kycklingen och tillaga i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera med ris och färsk spenat

 
Källa: recept.se