Falukorvskottar med potatismos

Skrivet 2017-10-19 Klockan 20:14:00

 
 Det här behöver du till 5- 6 personer


1 ring med falukorv
ströbröd
2  dl lätt creme fraiche
5 dl matlagningsgrädde
4 msk med chilisås
salt och peppar
1 låda med körsbärstomater

Serveras till potatismos  och kokta grönsaker

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Dela falukorven   i cirka 3-4 cm stora delar. Skär ett rutmönster på ena sidan av varje korvbit.
Doppa varje rutmönster i ströbröd.  Vispa ihop creme fraiche, grädde , chilisås i en skål , plus lite salt och peppar. Häll i en ugnssäker form, fördela ut körsbärstomaterna , och sedan korvarna med rutsidan uppåt.

Ställ in i ugnen 15-20 min tills korven fått en lite knaprig ovansida.
Servera med mos och kokta grönsaker.

 
 
 
 


Kycklinggryta med viltsmak

Skrivet 2017-10-19 Klockan 20:04:35

Ingredienser

4 port
 
  • 1 hel kyckling
  • smör
  • ½ dl konc svartvinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk kinesisk soja
  • Gör så här:

Dela kycklingen i 8 bitar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 10 min. på varje sida. Blanda saft, vatten, crème fraiche, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktör panna. Lägg i kycklingen och låt puttra under lock ca 10 min. Garnera ev. med färsk timjan och vinbär.



Banaoffepaj med minimaränger

Skrivet 2017-10-19 Klockan 19:52:00

Ca 12 bitar

Botten
250 g Digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk (kokad och klar)
ca 3 bananer
5 dl vispgrädde

Garnering
2 pkt dubbeldaim, hackade
ca 2 dl minimaränger eller delade stora maränger

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder Digestivekexen fint och blanda dem med smöret.

2. Tryck ut kaksmulorna i en pajform med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Ställ den i frysen en stund så att smulorna stelnar.

3. Bred ut den karamelliserade mjölken (kolasåsen) på smulbottnen.

4. Skiva bananerna och lägg ut dem på kolakrämen.

5. Vispa grädden fluffig och spritsa toppar eller bred ut den på bananskivorna.

6. Strö över hackad Daim och minimaränger. Förvara pajen i kylen.

 

 


Falukorvsgratäng med ruccola

Skrivet 2017-10-15 Klockan 11:30:03

Det här behöver du till 5-6 personer:


500 gram okokt pasta
1 ring med falukorv
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2- 3 msk ajvar, valfri styrka
salt & peppar
1 låda med körsbärstomater

Topping : cheddarost eller valfri ost

Gör så här: 
Koka pastan al dente, och lägg i botten på en stor ugnsfast form. Ställ ugnen på 200 grader. Skiva falukorven tunt och fördela ut över pastan och klyfta tomaterna och fördela ut.Värm upp en kastrull med grädde, creme fraiche och smaka av med ajvar salt & peppar. Häll detta över gratängen och toppa med god ost.

Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.

 
 


Äpplepaj

Skrivet 2017-10-08 Klockan 20:15:00

Ingredienser

  • ca 800 g äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk socker
  • 1 krm flingsalt
  •  smör till formen
Smuldegen
  • 125 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk flingsalt
Till servering
  •  vaniljsås
 

Gör så här

  Sätt ugnen på 225°C.
 
Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt.
 
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port).
 
Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg.
 
 


Köttfärs Bombay med jordnötter

Skrivet 2017-10-07 Klockan 23:24:38

 

Ingredienser

4 port
  • 400 g lammfärs (går bra med nötfärs)
  • 1 gul lök
  • smör
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche paprika&chili
  • 1 dl russin
  • 1 dl torrostade jordnötter

Till servering:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 banan
  • 1 dl kokosflingor
  • 200 g gurka
Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock ca 10 min. Blanda i russin och jordnötter. Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka. 

 

 
 


Stekt torskrygg toppad med bacon

Skrivet 2017-10-07 Klockan 18:03:13

Det här behöver du till 4 personer:


smör
4 bitar torskrygg
salt & citronpeppar
klippt dill
1 charlottenlök
1 pkt knaperstekt bacon

Serveras med dillmos:


Mjölig potatis
varm mjölk eller grädde
( jag tar hälften grädde, hälften mjölk )
smör
salt och vitpeppar
1/2 kruka klippt färsk dill

Gör så här: 
Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Tillsätt grädde / mjölk och smöret med potatisen. Stöt ihop med potatiskross, och smaka av med salt & peppar + dillen. Stöt tills du har ett klumpfritt mos.Torsken ska vara helt tinad när du börjar med den. Stek den i rikligt med smör, som du under stektiden över över fisken. Krydda med salt & lite citronpeppar & färsk dill. Och stek den färdig på bägge sidor. Fräs den finhackade löken & strimlade baconet och fördela ut över fisken.

Serveras genast!

 


Hamburgare med bearnaisesås, bönor och bakad tomat

Skrivet 2017-10-07 Klockan 17:53:55

Ingredienser

 4 portioner 
  • 4 hamburgare a 180 g av grovmalen högrev
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk finskuren dragon
  • 2 msk finskuren bladpersilja
  • 100 g gröna bönor på burk
  • olivolja
  • flytande honung
  • 2 tomater
  • socker
  • salt & peppar
  • olivolja
  • 4 hamburgerbröd

Så här gör du

  1. Dela tomaterna och krydda med salt, socker och olivolja, torka dem sedan i ugn 90 grader i ca 5 timmar.
  2. Bryn bönorna i ugn eller på stekpanna tillsammans med lite olivolja och flytande honung.
  3. Krydda hamburgarna med salt och peppar, grilla eller stek dem på hög värme ca 2 minuter på varje sida (de ska vara rosa i mitten).
  4. Bearnaisesås
  5. Smält smöret och håll varmt, runt 50 grader.
  6. Vispa samman äggula med vinäger och vatten, vispa upp till luftigt skum över medelvärme tills att äggvispet når en temperatur av 50 grader.
  7. Tillsätt smöret under vispning först droppvis därefter i en jämn stråle i äggvispet.
  8. Smaksätt med dragon, persilja, salt och peppar.
  9. Rosta brödet och bygg din biff med bea-burgare
Fungerar med färdigköpt bearnaisesås också.
 
 
 


Kycklinglårfiléer med BBQ-honungsglace, ugnsrostad sötpotatis, smörad majs och syrlig rödkåls-coleslaw

Skrivet 2017-10-07 Klockan 17:42:18

800 g  färska kycklinglårfiléer
 

4 msk  olivolja
 

4 msk  honung
 

4 msk  ketchup
 

1,5 msk  kinesisk soja
 

1 msk  japansk soja
 

1 tsk  lökpulver
 

1 tsk  vitlökspulver
 

1 tsk  nymald svartpeppar
 

3 tsk  starkt paprikapulver
 

Ett par stänk  Liquid smoke
 

2 st  sötpotatisar (stora)
 

1 knippe  persilja, finhackat
 

Salt, peppar   
 

3 st  burkar majs av bra kvalitet
 

2 msk  smör
 

Flingsalt   
 

1 krm  cayennepeppar
 

0,25 st  rödkålshuvuden
 

1 st  morot
 

0,5 dl  majonnäs
 

0,5 dl  creme fraiche
 

1 tsk  dijonsenap
 

1 msk  vitvinsvinäger
 

Salt, peppar   
 

Instruktioner

1. Kyckling och sötpotatis: 

2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt gärna stå över natten (inget måste).

3. Lägg ut kycklingen så slätt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper.

4. Skär sötpotatisen i tjocka rundlar och lägg ut på plåten bredvid potatisen. Ringla över olivolja, salta, peppra och blanda runt.

5. Rosta i 225-gradig ugn i 10 minuter. Ta ut plåten, vänd på allt. Rosta 15 minuter till, eller tills kycklingen fått en fin, knaprig yta. Kycklingen går även utmärkt att grilla. Var dock försiktig då glazen innehåller mycket socker och lätt bränns vid för höga temperaturer!

6. Lägg upp på separata tallrikar. Strö persilja över potatisen. Häll över köttsaften från plåten över kycklingen.

Majs:

7. Kör majsen på full effekt i mikron i 3 minuter i en ugnsfast skål. Klicka därefter i smör och blanda med flingsalt och garnera med lite cayennepeppar. 

Coleslaw

8. Riv rödkål och morot, blanda med salt i en skål och låt dra ca 10 minuter. Ta upp och försök vrida ur så mycket vätska som möjligt (vill man kan man hoppa de här steget, det gör bara att salladen blir mer krämig). Blanda med dijon, majonnäs, creme fraiche och vinäger. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

 


Gryta med sursöt sås

Skrivet 2017-10-07 Klockan 17:31:15

Det här behöver du till 3-4 portioner :
rapsolja
1 gul lök
1 msk tomatpure
600 gram stimlat fläskkött (benfri kotlett te.x)
3 dl vatten
1 dl sweetchilisås
1 liten strimlad röd paprika
1 liten burk med bambuskott
1 ananasring
2 msk ananasspad
1- 2 tsk vitvinsvinäger
lite salt & peppar
1 msk maizena

Servera med jasminris,

Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja, klyfta löken, strimla paprikan och stek dem glansiga tillsammans med bambuskotten. Vänd ner tomatpure och fräs runt.
Vänd sedan ner det stimlade köttet och fräs tills det får vacker färg. Tillsätt vatten, chilisås och grovhackad ananas + spad. Låt alltsammans sjuda upp några minuter, tills köttet är genomstekt.
Smaka av grytan med vitvinsvinäger + salt & peppar och vill ni ha den lite tjockare så reder ni av med maizena

 

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se