Chokladmuffins med godisglasyr

Skrivet 2012-07-26 Klockan 13:13:24

15 st

100 g margarin
2 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Garnering:

200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
ca 250 g färgade linser

1. Smält margarinet i en kastrull. Vispa ägg o socker vitt och pösigt.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner margarin och mjölblandning i äggsmeten. . Fördela smeten i 15 muffinsformar på en bakplåt.

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 20 min i 200*. Låt muffinsen svalna något.

4. Smält choklad och grädde över vattenbad och låt blandningen svalna något. Bred den ovanpå muffinsen och strö på färgade chokladlinser.



(Källa: Allas nr 30 2012, foto:privat)


Grekisk Kycklingpaj

Skrivet 2012-07-26 Klockan 13:00:32

Denna goda paj gjorde Nellie till oss.

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 tomater
1 tsk rosmarin
2 dl riven fetaost
4 ägg
1 dl mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Arbeta ihop degen med händerna eller med hjälp av en matberdedare. Tryck ut den i en pajform och låt stå kallt i 30 min. Förgrädda skalet i 200 grader 10-15 min.
Rensa kycklingen på ben och skinn, dela köttet i mindere bitar. Hacka löken och fräs den tillsammans med pressad vitlök i olivoljan. Skrapa ur kärnorna ur tomaterna och dela sedan i mindre bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, fetaost och rosmarin, fördela röran i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, matgrädde, salt och peppar tillen äggstanning. Häll stanningen i pajskalet.
200 grader i 40 min



(källa: www.tasteline.se, foto:privat)


Pasta Carbonara a'la Nellie

Skrivet 2012-07-09 Klockan 20:51:44

4 pers

500 g pasta

Sås:
200 g rökt bog
2 schalottenlökar 
3 vitlöksklyftor 
2 dl Matlagningsgrädde 
2 dl Lätt Crème Fraiche
1 dl riven ost, gärna med lite smak
0,75 dl finhackade färska örter, t ex körvel och persilja
halverade körsbärstomater 
salt och svartpeppar


Koka pastan. Tärna fläsket, finhacka schalottenlöken och vitlöken. Stek fläsket och tillsätt löken och vitlöken efter någon minut. Häll på grädde och crème fraiche och låt få ett uppkok.
Blanda ingredienserna till såsen. Tillsätt osten och örterna och smaka av med salt och peppar. Blanda såsen, tomaterna och pastan och strö gärna över lite riven ost.



Hallonkaka

Skrivet 2012-07-09 Klockan 20:46:03

8-10 bitar

200 g smör
2½ dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
3 dl vetemjöl
1 dl gräddfil eller creme fraiche
1½ dl hallon

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen , ett i taget under omrörning. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och vetemjöl.

2. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med gräddfil. Häll hälften av smeten i en smord bröad form, 1½ l.

3. Strö över hallonen och klicka på resten av smeten. Grädda i 175* ca 45 min. Låt kakan stå i formen 10 min innan den stjälps upp. Garnera gärna med hallon.



Smörrebröd på svenska

Skrivet 2012-07-09 Klockan 20:37:34

4 port

  • 2 msk yoghurt, 10 %
  • 1 msk majonnäs
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 2 msk smör
  • 4 kokta och skivade färskpotatisar
  • 200 g matjessill
  • 1,5 msk hackad gräslök
  • 1 msk rostad lök


    Blanda ihop yoghurt och majonnäs. Smöra brödskivorna och dela dem i fyra mindre bitar. Lägg en potatisskiva, en bit matjessill och en klick yoghurt- och majonnäsröra på rågbrödet. Toppa med hackad gräslök och rostad lök.



    (källa: www.coop.se, foto:privat)


Tortellinigratäng

Skrivet 2012-07-09 Klockan 20:32:26

4 port

500 g osttortellini
1 msk
margarin
1 strimlad purjolök
150-200 g strimlad skinka
1 brk pastasås
1½ dl majonäs
1 dl riven ost

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200*. Smörj en ugnsäker form.

2. Koka pastan knappt färdig. Spola med kallt vatten, låt rinna av. Lägg pastan i formen.

3. Fräs purjolöken med margarinet. Skär skinkan i tärningar. Peta ner lök och skinka i pastan.

4. Blanda pastasåsen med majonäsen och ringla det över pastan. Luckra upp med en gaffel så att såsen blandar sig med pastan.

5. Strö över osten. Grattinera ca 30 min. Servera med en sallad.



Cheesecake i glas

Skrivet 2012-07-09 Klockan 20:24:09

4 pers

200 g philadelphiaost
2 dl lättcreme fraiche
½ dl socker
1 l färska bär, tex jordgubbar, hallon, blåbär
8 digestivekex

Gör så här:
1. Rör ihop  philadelphiaost, creme fraiche och socker.
2. Dela bären i bitar
3. Varva bär, creme och grovt krossade kex i 4 glas. Servera genast.



Ulrika's pastasallad

Skrivet 2012-07-07 Klockan 17:13:07

Makaroner
Strimlad skinka
Isbergssallad
Tomater
Majs
Vindruvor
Fetaost
Lätt creme fraiche

Koka makaronerna enligt anvisning på förpackning.

Skölj och strimal övriga ingredienser och blanda samman med pastan.

Rör i creme fraichen.



Pastasallad med kyckling a'la Hermelinen

Skrivet 2012-07-07 Klockan 17:07:45

Trefärgad pasta
Grillad kyckling
Mozzarellaost
Olika sorters sallader
Soltorkade tomater
körsbärstomater
Rödlök
Röd Pesto
Lätt creme fraiche

1. Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen.

2. Skala och strimla övriga ingredienser (förrutom pesto och fraiche) och blanda ihop det med en kokta pastan.

3. Blanda creme fraiche och pesto (1 l creme fraiche till 1 brk pesto) och blanda försiktigt ner det i salladen.

4. Servera med melon bitar, baguette och naturell creme fraiche.



Pastasallad med seranoskinka a' la Hermelinen

Skrivet 2012-07-07 Klockan 17:03:20


Trefärgad pasta
Seranoskinka
Parmesanost, flagad (finns färdigt att köpa)
olika sorters sallader
soltorkade tomater
körsbärstomater
Rödlök
Grön Pesto
Lätt creme fraiche

1. Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen.

2. Skala och strimla övriga ingredienser (förrutom pesto och fraiche) och blanda ihop det med en kokta pastan.

3. Blanda creme fraiche och pesto (1 l creme fraiche till 1 brk pesto) och blanda försiktigt ner det i salladen.

4. Servera med melon bitar, baguette och naturell creme fraiche.





KiJoBa

Skrivet 2012-07-07 Klockan 16:52:16

Antal portioner: 4

Ingredienser:
2 bananer
2 kiwi
200 g djupfrysta jordgubbar
100 g vit blockchoklad
vaniljglass

Gör såhär:
1. Skiva bananer och kiwi.
2. Tina upp jordgubbarna och låt dem rinna av.
2. Riv chokladen grovt.
3. Varva kiwi, jordgubbar och banan i en ugnsform.
4. Strö den rivna chokladen över.
5. Sätt i ugnen på 250 grader, ganska högt upp, tills chokladen smält.
6. Servera varm med vaniljglass.





Lingonbröd

Skrivet 2012-07-07 Klockan 16:48:09

2 st

50 g jäst
3 dl vatten
½ dl honung
1 tsk salt
2 msk matolja
2 dl lingonsylt
5 dl fint rågmjöl
6-7 dl vetemjöl special

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt honung, salt, matolja, lingonsylt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig och släpper bunkens kanter.

3. Stjälp upp degen och dela den i två bitar. Forma släta bröd. Lägg dem i smorda 1½ l formar. Låt jäsa under duk ca 45 min.

4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 1 tim eller tills bröden har fått fin färg och känns torra.

5. Stjälp upp bröden och lind in dem i bakduk.



Snabba frukt- och frölimpan

Skrivet 2012-07-07 Klockan 16:36:01

1 bröd

5 dl kärnvtemjöl med fullkorn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl torkade gojibär eller aprikoser, russin, tranbär
2 msk honung
2 msk matolja
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk

1.  Sätt ugnen på 200*. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1½ liter

2. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Hacka aprikoserna om du använder sådana. Tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt samman till en slät smet.

3. Klicka upp degen i formen och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min.

4. Låt brödet svalna utan form inlindat i en bakduk.



Karins suveräna sås till grillat

Skrivet 2012-07-07 Klockan 16:27:14

4 pers

Blanda 2 dl creme fraiche med 1 äggula och 2-3 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt 1-2 tsk sambal oelek, 2-3 msk finhackad basilika, 1-2 dl fint riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Såsen blir godast ome den får stå och dra några timmar.



Grillad Lax

Skrivet 2012-07-07 Klockan 16:18:37

Så enkelt men så gott

Portionslax
Grillolja med honungsmak

Marinera laxen i oljan minst ett par timmar.

Grilla.

Ät o njut!!!



Ugnspotatis

Skrivet 2012-07-07 Klockan 16:11:18

Mängden i detta recept kan man själv variera efter hur många man är.

Små potatisar på burk
Morötter
Paprikor
Hela konserverade champinjoner
Rödlök
Pepparmix
Flingsalt, gärna smaksatt
Olivolja

Skölj potatisarna och lägg i en ugnsform.
Skala och strimla grönsakerna och lägg tillsammans med potatisarna.
Strö över kryddorna och ringla över olivoljan.

Sätt in i ugnen på 225* tills potatisen känns mjuk inuti.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se