"Stekta" bananer med glass

Skrivet 2011-03-06 Klockan 20:48:32

1 port

1 banan
3-4 tsk oboy pulver
Farinsocker

1. Dela först bananen en gång på mitten, sedan tar du varje halva och delar på längden.

2. Gröp ur varje bananhalva så att där blir ett litet spår som du fyller med oboy.

3. Lägg ihop halvorna och rulla dem i farinsocker och stek sedan tills de blir mjuka, fått fin färg och oboypulvret inuti har smält.

4. Servera med glass.



(foto och recept:privat)


En riktigt härlig vårdag

Skrivet 2011-03-06 Klockan 20:37:25

Nellie går med Leo på valpkurs och efter att jag hade skjutsat ner dem till hundklubben så körde jag inom Kvantum och köpte en engångsgrill (de vanliga grillen är ju inte uttagen från sin vinterförvaring än). Och så mysigt det var att sätta in gång grillen ute i trädgården, både vårdoft o grilldoft.....

Även Jack var ute och njöt i det vackra vårvädret...



En engångsgrill är ju inte det bästa, men lite fick där ju plats och de blev tom med färdiga...



Och tillbehör är ju nödvändigt....




Mmmmmm, och vad smakar bättre än vårens första grillade korv.....



Under tiden som korvarna blev grillade så passade grabbarna på att lattja med fotbollen.....





Vilken stil.......

Och sedan när maten var klar, då ville Jack också vara med......



Det är de här stunderna som är så viktiga, när man samlar ork och kraft till alla måsten!!

Tjingeling!!


Vit chokladpannacotta

Skrivet 2011-03-06 Klockan 20:21:53

Antal portioner: 8
Ingredienser

400 g blandande färska bär efter tillgång
Pannacotta:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g strösocker
4 st blötlagda gelatinblad
240 g vit choklad, hackad
Halloncoulis:
250 g hallon
florsocker

 

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.

2. Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.

3. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer (eller gaffel). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vänd sedan i de färska bären. Servera med panacottan och njut!

4. Gör gärna lite extra halloncoulis som serveras i en kanna som extra tillbehör.

 

 

(Källa: www.recept.nu, foto:privat)


potatis och bostonfalu

Skrivet 2011-03-06 Klockan 20:13:24

4-5 port
750 g falukorv
1 kg skivad potatis
3 msk senap
100 g bostongurka
5 dl köttbuljong
1 krm vitpeppar
½ dl hackad persilja
1. Skär falukorven och potatisen i skivor
2. Blanda senap och bostongurka
3. Bred ut ett lager potatisskivor i en smord ugnsäker form
4. Lägg på falukorvsskivorna och bred på blandningen av bostongurka och senap
5. Täck med ett lager potatisskivor och häll över buljongen
6. Koka korvrätten under lock i ugn, 225* i ca 40 min + 25 min utan lock
(källa: Barnens bästa mat, foto:privat)


Chili con carne

Skrivet 2011-03-06 Klockan 19:22:34

4-5 port

2 brk vita bönor i tomatsås
4-500 g nöt- eller blandfärs
2 msk smör
2 gula lökar
2 brk (800 g) krossade tomater
2 buljongtärningar
1 krm vit- eller svartpappar
1 lagerblad
2 gröna paprikor
1 msk paprikapulver
(1-2 dl vatten)

1. Skala och hacka löken
2. Fräs löken mjuk
3. Brys färsen
4. Lägg fräset i en gryta
5. Häll i de krossade tomaterna, buljongtärningarna och kryddor.
6. Koka under lock på svag värme ca 15 min
7. Kärna ur och hacka parikan under tiden
8. Blanda ner bönorna och parikan, koka upp och låt koka ca 5 min. Späd ev med mer vatten om det verkar torrt.
11. Smaksätt med paprikapulver



(foto: privat)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se