Glad Midsommar!

Skrivet 2011-06-24 Klockan 14:44:16

Önskar alla mina bloggläsare en trevlig midsommar!




Ät och drick gott, njuuuuuuut!!



Smörgåstårta med skinka

Skrivet 2011-06-24 Klockan 14:41:12

6 Hönökaks halvor

Fyllning 1

2 dl matlagningsgrädde
200 g leverpastej
1 dl bostongurka

läggs på lav 1

Fyllning 2

1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1 hg rökt skinka
1 liten brk fruktcocktail

läggs på lav 2 och lägg på de sista brödskivorna.

Garnering

1 dl vispgrädde som vispas
1 dl majonäs

rörs samman och breds ut över hela tårtan, även sidorna.

1 hg skinka
ostskivor
blå eller röda vindruvor
gurka
sallad
tomat 
paprika
persilja
jordgubbar



(foto:privat)



Himmelsk köttbullstårta

Skrivet 2011-06-24 Klockan 14:30:57

10 port

9 skivor landgångsbröd

Fyllning 1

300 g rödbetssallad
200 g rökt skinka

Fyllning 2

100 g leverpastej
1 dl kesella
1½ dl finhackade färska champinjoner

Topp och sidor

1 dl crème fraiche
100g rödebetssallad (räckte dåligt så jag tog lite mer

Garnering

mangold eller rucola blad
gurkstavar
30 kötbullar
10 cocktail tomater
150 g kryddskinka

1. Kantskär brödskivorna. Bred smörgåsmargarin runt om på 6 av dem. Placer 3 brödskivor tätt intill varandra. Skär till dem så de bildar en kvadrat, ca 24x24 cm (min är inte kvadratisk då jag gjorde en dubbel). Gör likadant med de andra två "våningsuppsättningarna" av brödskivor.

2. Placera bottenskivorna på ett fat och bred bordsmargarin på dem. Blanda ingredienserna till fyllning 1. Bred ut fyllningen och täck med nästa omgång brödskivor, lägg dem gärna i motsatt rikting mot skarvarna på bottenskivorna så håller hela tårtan i hop och blir lättare att skära i sedan.

3. Blanda ingrdienserna till fyllning 2. Bred denna över bröden och lägg på de sista tre brödskivorna. Tryck till lite lätt med handen så att tårtan ligger stabilt.

4. Topp, sidor och garnering, Bred crème fraiche på och runt om tårtans sidor. Bred ut rödbetssalladen på tårtans ovansida. Fäst mangold eller rucola blad på sidorna. Garnera med gurkstavar, köttbullar, cocktailtomater och skinkskivor.



(foto:privat)



Alla hjärtans tårta

Skrivet 2011-06-24 Klockan 14:15:49

6-8 bitar

1 rund tredelad smörgåstårtbotten, 30 cm i diameter
bordsmargarin

Fyllning:

1 brk tonfisk i olja, 150 g
2 msk gräslök
1 finhackat äpple
2 msk dill
½ dl majonäs
1 dl gräddfil
salt, peppar

Garnering:

2 dl lätt crème fraiche
rucola
4 hårdkokta ägg
200 g skivad färskrökt lax
150 g skalade räkor
citron
dill

1. Skär ut ett hjärta ur varje tårtbotten. Bred bordsmargarin på bottnarna. Rör i hop fyllningen och smaka av med salt och peppar.

2. Lägg hälften av fyllningen på en botten. Lägg på nästa botten och bred på resten av fyllningen. Lägg på sista brödskivan och tryck till.

3. Bred på crème fraiche runtom och ovanpå. Låt nu gärna tårtan stå kyl över natten innan du garnerar.

4. Tryck fast rucola runt om och garnera med ägg, lax, räkor, citron och dill.



(foto:privat)


Äntligen.....

Skrivet 2011-06-21 Klockan 08:31:26

.......har jag hittat ett litet "caféset" att ha på framsidan i vår trädgård. Kunde helt enkelt inte motstå de underbart glassiga stolarna som vi hittade när vi var på Ikea.





en liten plantering har det blivit i krukan på trappan






Bortskämda hundar, eller??

Skrivet 2011-06-06 Klockan 16:23:59

Ja de här två krabaterna som bor hemma oss är inte så lite bortskämda, idag har det nämligen införskaffats en egen pool till dem..



och så klart är den ju rosa!!

Sen är det ju förståss lite osäkert om Jack o Leo uppskattar sin nya pool, det kan väl diskuteras.

Tjingeling!!



Söndagskväll....

Skrivet 2011-06-06 Klockan 16:19:11

Jack älskar att mysa och vad kan vara bättre än att krypa in hos Jesper......




och ligga och sova på en sval gräsmatta!




Hm.....ja ja Leo kan väl få vara med på ett hörn han också..





De bästaste killarna!!!!



Mozzarella och melonsallad

Skrivet 2011-06-05 Klockan 20:44:13

En verkligt god och frisk sallad att ha till grillat kött.

Någon god grönsallad
Vattenmelon
Galiamelon
Avocado
Mozzarella kulor

Melonsorterna kan man byta ut efter smak och mängden avgör man själv.



(foto:privat)


Mango Chutneyfylld fläskfilé

Skrivet 2011-06-05 Klockan 20:39:02

Denna grillrätt var underbart god men tyvärr blev det lite kladdigt så nästa gång minskar jag nog mängden fyllning lite.

4 port

500-600 g fläskfilé

Fyllning:

200 g krämig färskost, t ex philadelphia
½ dl mango chutney
½ dl hackad gräslök
salt, peppar

Gör så här:

1. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär en skåra i filén, vik ut och banka ev lätt.

2. Fyllningen: Blanda färskost med mango chutney och bred det på filén. Salta och peppra och strö över gräslöken. Rulla ihop filén och bind upp med snöre.

3. Grilla filén runt om ca 20-25 min. Klipp över lite hackad gräslök och servera till en sallad med mozzarellakulor, olika sorters melon, avokado och någon grönsallad.



(foto:privat)



Sommarens första sill o potatis...

Skrivet 2011-06-05 Klockan 14:32:01

Inget är väl så gott som sommarens första sill och potatis och i går var det dags och mums vad gott det var.....







och så klart ska man ju ha lilla nubbe också...




Åh, vad sommaren är härlig!

Tjingeling!!



Leo på utställning

Skrivet 2011-06-05 Klockan 14:25:46

Denna helgen har vi varit iväg med Leo på hans första utställning, och det gick verkligen över förväntan.



Leo skötte sig exemplariskt!



Vilket resulterade i, Bäst i ras valp.....




.....hederspris och vidare till andra omgången



Det var en MYCKET stolt matte som åkte hem med sin lilla valp!



Väl hemma så finns det väl inget mysigare än att sova i sängen med "brorsan"



Och så klart måste man ju också bli fotograferad med sina fina rosetter...




Visst é jag fin!!!




Grillspett med kassler

Skrivet 2011-06-05 Klockan 14:07:20

4 port

300-400 g kassler på bit

Fyllning:

8 skivor ost, t ex Västgöta Kloster
1 dl mango chutney

Serveras med Cous cous sallad, se recept under kategori sallader

Skiva kasslern tunt, tvärs över eller på längden. Bred mango chutney på hälften av skivorna och lägg ost på de andra.
Rulla ihop varje skiva och trä upp på spett. Grilla tills osten smält och de fått fin färg.



(foto:privat)


Skink och ostlängd

Skrivet 2011-06-05 Klockan 14:00:11

4-6 port

1 franskbröd
1 rödlök
1 boll mozzarellaost
1 brk ananasringar, ca 560 g
2 tomater
4 msk chilisås eller tomatpuré
10-12 skivor rökt skinka
2 dl riven lagrad ost

Ugn;225*

1. Skär brödet i ca 3 cm tjocka skivor men skär inte helt igenom. Skala och skiva löken tunt. Skiva mozzarellan. Låt ananasen rinna av. Skölj och skiva tomaterna.

2. Bred chilisås eller tomatpuré mellan brödskivorna. Fördela lök, skinka, ost, ananas och tomat i snitten. Strö riven ost över och gratinera mitt i ugnen 10-12 min.



(foto:privat)
    


Köttfärspaj med sufflétäcke

Skrivet 2011-06-05 Klockan 13:53:58


Mängd: 4 portionspajer

Ingredienser

pajdeg:

125 g Norrmejerier Smör

3 dl vetemjöl

1 msk vatten

2 msk hackad dragon eller persilja

fyllning:

1/2 hackad gul lök

1/2 aubergine skuren i små tärningar

Norrmejerier Smör till stekning

1 msk curry

200 g nöt- eller lammfärs

1/2 dl köttbuljong

1 äpple skuret i små tärningar

1/2 tsk salt

1 krm peppar

sufflétäcke:

4 äggvitor

1 äggula

6 dl fint riven Västerbottensost®

Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 220°. Tryck ut degen i fyra stycken formar, nagga och förgrädda ca 7 min. Stek lök och aubergine mjuk. Strö över curry. Tillsätt lammfärsen och buljongen. Stek ett par minuter tills köttet börjar bli genomstekt. Tillsätt äpplet och smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalen. Höj ugnsvärmen till 250°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulan med osten och vänd sedan ner äggvitan. Lägg ut sufflén över färsen och grädda ca 10 min eller tills sufflén blivit gyllenbrun.

Jag gjorde en stor paj istället för portionspajer.





(Källa: www.norrmejerier.se, foto:privat)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se