Ugnsbakad lax med Apetina

Skrivet 2012-08-29 Klockan 22:08:39

4 port
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, 500 g
1 - 2 fänkål, ca 300 g
1 röd paprika
Arla smör&rapsolja, oliv
1 tsk salt
1 msk rosmarin
100 g Apetina vit ost smulad


Sätt ugnen på 225°. Strimla fänkålen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda grönsaker och smör-&rapsolja i en ugnssäker form. Lägg på laxen. Krydda och strö på smulad ost. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med potatismos eller ris.



(Källa: Arlaköket Vardag, foto:privat)



Kassler- och broccolipytt

Skrivet 2012-08-29 Klockan 22:04:40

4 port

300 g gnocchi
  • 300 g fryst broccoli
  • 1 liten, strimlad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g keso
  • 200 g strimlad kassler
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl hackad persilja 
    1. Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt fryst broccoli när ca 5 minuter av koktiden återstår.
    2. Fräs strimlad purjolök mjuk i olivolja i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar.
    3. Blanda pastan med lökfräset, keso, strimlad kassler, äggulor, riven parmesan och hackad persilja. Låt allt bli varmt. Servera genast.



    (källa: www.ica.se, foto:privat)



    Snabba Gratängen

    Skrivet 2012-08-29 Klockan 21:59:51

    4 port                       Ugn:225*

    300 g pasta, t ex penne
    1 fläskfilé, ca 500 g
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2 msk smör
    200 g djupfryst mango
    250 g cocktailtomater
    100 g lagrad ost
    150 g tärnad bacon
    3 dl vispgrädde

    Gör så här:

    1. Låt mangon tina och rinna av ordentligt. Koka pastan enl. anvisning på förp. Låt rinna av ordentligt.

    2. Putsa filén, salta och peppra. Bryn den i smör i en stekpanna.

    3. Skär filén i skivor, dela tomaterna och riv osten.

    4. Blanda pasta, mango, tomater, bacon och grädde med hälften av osten. Vänd ner filéskivorna och fördela blandningen i en ugnsäker form. Strö över resten av osten och gratinera mitt i ugnen 15-18 min. Täck ev. mot slutet så att ytan inte blir för mörk.



    (Källa: Hemmets Veckotidning 44/2011, foto:privat)


    Toscapäron

    Skrivet 2012-08-29 Klockan 21:51:02

    4-6 port            Ugn 225*

    8-12 konserverade päronhalvor

    Toscaglasyr:

    1 dl sötmandel eller nötkärnor eller 1 påse (ca 50g) flagad mandel
    50 g margarin eller smör
    3/4 dl socker
    1 msk vetemjöl
    2 msk mjöl

    Lägg päronhalvorna på ett ugnsäkert fat.

    Hacka mandel eller nötter eller använd den flagade mandeln. Smält fett i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp under omrörning. Häll glasyren över frukten och grädda i ugn tillsytan fått vacker färg, ca 10 min

    Servera ljumma med vaniljglass.


    (tyvärr dålig bild)

    (foto:privat)


    DragonKyckling

    Skrivet 2012-08-29 Klockan 21:39:25

    4 port

    4 kycklingfiléer, ca 500 g
    Smör
    2 dl lätt crème fraiche
    1/2 dl vatten
    2 tsk dragon
    1 hönsbuljongtärning
    1 dl  riven ost gratäng
    2 msk hackad persilja eller dragon

    Gör så här

    Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Strö över ost, persilja eller dragon. Servera med kokt potatis och kokta morötter.
    Kommer att utöka mängden creme fraiche nästa gång för det var lite snålt med sås.



    (källa: www.arla.se, foto:privat)


    Faringlaserad Äpplekaka

    Skrivet 2012-08-24 Klockan 18:24:20

    Ingredienser:

    Kaka:
    2-3 syrliga äpplen
    2 ägg
    2 dl socker
    3 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker

    Glasyr:
    1 dl vispgrädde
    50 g smör eller margarin
    ½ dl farinsocker
    1 tsk vaniljsocker

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.
    Riv äpplena grovt, mängden färdigrivna äpplen ska bli ca 3 dl.
    Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör varsamt ner äppelrivet.
    Sikta ner de torra ingredienserna och rör åter varsamt smeten slät.
    Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min.
    Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, låt koka i ca 5 minuter, eller tills glasyren tjocknat något.
    Stick några hål i den varma kakan och häll över den heta såsen. Låt kakan kallna och glasyren stelna innan den ska serveras.




    (Källa: Allers 33/09, foto:privat)


    Korvpanna i italiensk sås

    Skrivet 2012-08-24 Klockan 17:39:21

    4 port

    400 g falukorv 18%

    200 g pasta, t ex penne
    1 stor röd paprika
    1 rödlök
    1 msk Arla smör-&rapsolja
    4 dl Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
    1/2 dl hackad basilika

    Gör så här

    Koka pastan. Skär korven i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i klyftor. Stek korven i smör-&rapsolja i en stekpanna. Ta upp korven. Stek grönsakerna i stekpannan. Lägg tillbaka korven. Tillsätt såsen och pastan och låt allt bli varmt. Garnera med basilika.

    Tyvärr fanns i inte Kelda pastasås med tomat & creme fraiche i vår butik så jag tog Keldas milda tomatsoppa och blandade i lätt creme fraiche i den, det gick jättebra.



    (Källa: www.arla.se, foto:privat)


    Kassler i ugn med persilja

    Skrivet 2012-08-21 Klockan 21:42:20

    Ikväll var det mannens tur att laga mat och det gjorde han riktigt bra.

    4 port

    Ingredienser:

    400 g kassler
    2 dl Arla Ko® vispgrädde
    1 dl riven Kvibille® Svecia
    1/2 dl hackad persilja
    1 krm vitpeppar

    Gör så här

    Sätt ugnen på 225°. Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form. Blanda grädde, ost, persilja och peppar. Häll såsen över kasslern och gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med ris eller pasta



    (källa: www.arla.se, foto:privat)



    Franska Fiskbiffar

    Skrivet 2012-08-21 Klockan 21:36:38

    Detta var supergott och blev uppskattat av hela familjen.

    Ingredienser

    4 port

    500 g fiskfilé
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1/2 dl frysta provencalska kryddor
    2 msk potatismjöl
    1 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
    smör

    Gör så här

    Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, örtkryddor, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Servera med potatismos, gärna blandat med spenat.



    (Källa: www.arla.se, foto:privat)


    Rotfruktsgratäng

    Skrivet 2012-08-19 Klockan 18:23:13

    6 port

    1 kg potatis
    300 g palsternacka
    300 g morötter
    200 g rotselleri
    1 gul lök
    1 tsk torkad timjan
    1 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    5 dl matlagningsgrädde
    3 msk ströbröd
    1 dl riven mozzarellaost

    ugn:225*

    Gör så här:

    1. Skala alla rotfrukterna och skär i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Blanda allt med timjan, salt och peppar i en kastrull.

    2. Häll på grädde och koka upp, låt koka på medelvärme 10-12 min. Häll över allt i en smord ugnsäker form. Grädda mitt i ugnen 20 min. Strö över ströbröd och ost och gratinera tills osten smält och ytan fått fin färg, ca 5 min.



    (foto:privat)


    Ulrika´s pannbiffar

    Skrivet 2012-08-19 Klockan 18:13:43

    6-7 port

    800 g blandfärs
    1,25 dl ströbröd
    2 msk potatismjöl
    3 dl mjölk
    1 ägg
    1 tsk pepparmix
    3 tsk flingsalt med Karl-Johan svamp

    Gula lökar

    Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk, låt svälla ca 10-15 min.

    Lägg i resten av ingredienserna och blanda väl.

    Forma till biffar och stek på medelvärme.

    Skiva gula lökar och stek den gyllene.

       

    (recept och foto:privat)


    Ljummen potatissallad med fläsk och körsbär

    Skrivet 2012-08-19 Klockan 18:00:02

    Denna väldigt goda potatissallad gjorde jag en kväll, men eftersom vi skulle ha grillat kött till så uteslöt jag fläsket.

    Portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g fast potatis (gärna amandine)
    • 2 gula lökar
    • 250 g varmrökt sidfläsk
    • 300 g urkärnade körsbär
    • 3 kvistar rosmarin
    • 1/2 påse ruccola (à ca 30 g)
    • 1 tsk salt
    • 2 msk rapsolja 
    1. Sätt ugnen på 225°C, grill.
    2. Skrubba och skär potatisen i tunna skivor. Skala, halvera och strimla löken. Lägg potatis och lök på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt och peppar. Blanda med olja.
    3. Tärna fläsket grovt och lägg det ovanpå potatisblandningen. Lägg på rosmarinkvistarna.
    4. Rosta blandningen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills potatisen är mjuk och allt börjar få fin färg. Tillsätt körsbären efter halva tiden.
    5. Servera potatissalladen ljummen, gärna med lite rucola på toppen





    (källa: www.ica.se, foto:privat)



    Kryddig korv och pastagratäng

    Skrivet 2012-08-19 Klockan 17:53:20

    4 port

    400 g pasta, t ex penne
    5 kryddstarka korvar, valfri sort
    1 purjolök
    1 orange paprika
    2 msk smör eller margarin
    4 dl smaksatt creme fraiche, t ex med soltorkade tomater och fetaost
    100 g smakrik ost

    Servering: Blandad grönsallad

    Ugn: 225*

    Gör så här:
    1. Koka pastan enligt anvisning på paketen. Spola av med kallt vatten i ett durkslag.

    2. Skär korven i tunna skivor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Ansa och tärna paprikan. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs korv, purjolök och paprika ca 5 min. Vänd ner creme fraiche och låt koka samman ca 3 min.

    3. Blanda ner pastan och smaka av med salt och peppar. Fördela i en smord ugnsäker form. Riv och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 10 min.



    (foto:privat)


    Salmings steak sauce

    Skrivet 2012-08-09 Klockan 11:11:23

    En väldigt god och välkryddad grillsås.

    ca 4 dl

    ½ gul lök
    1 dl ketchup
    ½ dl HP-sås
    ½ dl äppelcidervinäger
    1½ dl tomatjuice
    ½ dl svartvinbärsgelé
    2 msk mörk sirap
    2 msk worcestersås
    1-2 tsk liquid smoke
    1 tsk kanel
    1 tsk chilipulver
    ½ tsk cayennepeppar
    20 g mörk choklad (70%)
    salt, rapsolja

    Gör så här:

  • Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olja i en kastrull utan att den tar färg.
  • Blanda ner alla ingredienser utom chokladen. Låt sjuda ca 15 minuter utan lock. Ta kastrullen från värmen.
  • Hacka chokladen grovt. Blanda ner i kastrullen tills den smälter. Krydda med salt.
  • Mixa såsen slät i matberedare eller med stavmixer. Servera kall eller ljummen till grillat kött.



    (Källa: www.ica.se, foto:privat)


  • RSS 2.0
    Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
    www.pokercasinobonus.se