Pizzakryddad kasslergratäng

Skrivet 2016-03-03 Klockan 19:33:49

Till 4-5 personer behöver du:


500 gram kassler
Smör
1 / 2 finriven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 msk chilisås
1 tsk tomatpure
1 tsk torkad oregano
2 msk finhackad färsk basilika

Toppa med en valfri ost.

Servera med kokt ris , eller kanske en god pasta.

 

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader,
Strimla kasslern och lägg i en ugnssäker form. Hetta upp en kastrull med en klick smör, och fräs snabbt den rivna löken och pressade vitlöken.
Vänd ner creme fraiche, grädde, oregano, tomatpure , chilisås och den finhackade basilikan och låt koka upp. Häll över den heta såsen över kasslern. Riv över ost och strö över yterligare lite oregano på toppen.
Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills gratängen fått fin färg.

Servera sedan genast med god sallad & ris.



Varm smörgåstårta

Skrivet 2016-03-03 Klockan 19:26:00

Det här behöver du till 6 personer:

6 st halvmånar Hönökaka- bröd


Fyllning på första lavet:


1 burk med philadelphiaost a´300 gram
400 gram rökt skinka


Fyllning på andra :


4 finstrimlade kycklingfileér
Lite sambaloelek

Överst:

2 burkar philadelhiaost (400 gram)
1 purjolök

Toppa med skivade körsbärstomater
2-3 dl god riven ost.

 

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Strimla och bryn kycklingen klar, rör ner philadelphiaosten och smaka av med lite salt och sambal oelek.
I en annan gryta fräser du snabbt skinkan , och rör ner philadelphiaosten, och låter detta bli varmt.
Placera ut de två första bröden på en bakplåt med bakplåtspapper.
Fyll på med första lagret fyllning och lägg på ytterligare ett varsitt bröd ( ca halva fyllningen ).

Lägg på andra fyllningen och lägg på de sista bröden.


Fräs purjon mjuk och rör ner 1/2- 1 burk med philadelphiaost.
Bred sedan detta på smörgåstårtan.

Toppa med skivade körsbärstomater och god ost.

Gratinera i ugnen i ca 15- 20 minuter tills smörgåstårtan fått en fin färg.

 

 

 



PANERAD & FYLLD SCHNITZEL MED UGNSROSTADE ROTSAKER

Skrivet 2016-03-02 Klockan 19:30:00

4 port

8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
smör

2 vispade ägg

3 dl ströbröd

salt & peppar

serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker

 

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara.

Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör,  vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas.

När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron
och en god bearneiesås.

 
 
 
(Foto: privat)
 
 


Tacogratäng

Skrivet 2016-03-02 Klockan 19:17:34

4 port
 
800 g nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
3 msk tomatpuré
1 påse tacokrydda
3 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
150 lagrad smakrik ost
 
Sätt ugnen på 200*. 
Hacka lök och vitlök, skiva fänkålen i tunna strimlor. Stek lök och vitlök mjukt i smör i en stekpanna, lägg efter en stund i fänkålen och fortsätt steka 2-3 min. Blanda ner färsen och stek tills den är färdig. Blanda sedan ner alla kryddor och vatten. Smaka av och krydda ev. mer.
Häll över allt i en ugnssäker form. Blanda ägg och mjölk och häll över gratängen. Avsluta med att riva osten över och ställ sedan in i ugnen i ca 15 min.
 
Servera med en grönsallad, nachos, majs och chilisås.
 
 
(Foto:privat)
 
 


Torsk med citronsås

Skrivet 2016-03-02 Klockan 18:59:35

4 port
 
Ugn 200*
 
1 torskblock
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
salt och peppar
1/2 kruka finhackad dill
1-3 msk pressad citron
1 dl riven ost
 
Lägg den tinad fisken i en ugnfast form. Rör ihop grädde, creme fraiche och fond i en kastrull. Smaka av med citronsaften. Krydda med salt, peppar och dill. Hälg såsen över fisken och riv över god ost. 
Gratinera 25-30 min.
 
Servera med kokt ris.
 
 
(Foto:privat)
 


Ostgratinerad falukorv

Skrivet 2016-03-02 Klockan 18:42:29

4 port
 

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 dl chilisås
  • 150 g ost i skivor
  • 1 msk smör
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2-3 msk grädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3 tomater
  • 1 rödlök

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 15-20 minuter. 
2. Smörj en ugnsfast form med smör. Dela falukorven i 1 cm tjocka skivor och fördela ut på botten av formen. Skiva paprikan och löken i tunna skivor och fördela över korven. Klicka ut chilisåsen över korv och grönsaker och avsluta med att skiva ost och lägg på alltihop. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
3. När potatisen är färdig, häll av nästan allt vatten. Mosa den först med en gaffel och blanda sedan ner smör och grädde. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.

Servera med en tomatsallad av skivad tomat och lök.

 
 
(Foto: privat)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se