Fotografering.......

Skrivet 2012-11-28 Klockan 21:52:41

 
 
Måste bara helt enkelt visa dessa underbara kort som min svägerska (som är väldigt duktig på att fotografera) har tagit en eftermiddag på vår dotter.
 
 
Och såklart måste det ju tas foto även med de små hundarna också :)
 
 
 


Mandelgratinerad torsk med potatismos och äppelsallad

Skrivet 2012-11-28 Klockan 21:48:48

 
Dill
Mandelspån
Morötter
Potatis
Purjolök
Torskfilé
Äpplen
Balsamvinäger
Mjölk
Olja
Salt
Smör
Ströbröd
Svartpeppar
 
Sätt ugnen på 175 *
 
Skala och koka 1 kg potatis
 
Smält 3 msk smör. Finhacka 1 kruka dill. Blanda smör, dill, ½ dl ströbröd och 50 g mandelspån.
 
Lägg ca 600 g torskfilé i en ugnsform. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
 
Fördela mandelblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 20-25 min.
 
Riv 250 g morötter. Tärna 2 äpplen och strimla ½ purjolök ( är purjolöken stor använd 1/3). Blanda allt och ringla över 2 msk olja och 1 msk balsamvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt 1 msk smör och späd med lite mjölk.
 
Servera fisken med potatismos och äppelsallad.
 
 
 
(källa: Linas Matkasse, foto: privat)


Zuppa di fagioli carciofini

Skrivet 2012-11-28 Klockan 21:37:32

En underbart god soppa!!
 
Lantbröd
Persilja
Purjolök
Riven ost
Tomater
Vita bönor
Vitlöksklyftor
Örtmarinerade kronärtskockor
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
 
Sätt ugnen på 250*
 
Strimla en halv purjolök. Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs löken tillsammans med två vitlöksklyftor i några minuter.
 
Häll ner 2 frp vita bönor, sköljda och avrunna, i grytan. Tillsätt 1 brk örtmarinerade kronärtskockor och ca 1 msk av örtmarinaden (spara resten till längre fram i receptet). Häll på 9 dl vatten, 2 tsk vitvinsvinäger och 2 tärningar grönsaksbuljong.
 
Koka upp och låt koka på svag värme i 5-10 min.
 
Bruschetta: Finhacka 4 tomater och ½ kruka persilja (spara gärna lite att dekorera soppan med ). Blanda tomat, persilja, 1 vitlöksklyfta (pressad), ½ msk olja, lite salt och svartpeppar.
 
Pensla skivor av 1 lantbröd med örtmarinaden från kronärtskockorna och rosta i ugnen ca 5 min. Bred sedan tomathacket på brödet.
 
Mix soppan slät med stavmixer direkt i grytan.
 
Servera soppan med 75 g riven ost, färsk persilja och varm bruschetta.
 
 
Sorry för det dåliga fotot
 
(källa: Linas Matkasse, foto:privat)
 


Höstens kycklingpanna med ris och broccoli

Skrivet 2012-11-28 Klockan 21:24:19

Broccoli
Creme fraiche
Gröna ärter
Gula lökar
Kycklinginnerfilé
Persilja
Vitlöksklyftor
Grönsaksbuljong
Honung
Kinesisk soja
Mjölk
Olja
Ris
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
 
Koka 4 port ris
 
Finhacka 2 gula lökar. Hetta upp lite olja i en stekpanna med höga kanter och fräs löken. Pressa ner 2 vitlöksklyftor.
 
Rör ner 1 dl creme fraiche och 3 dl mjölk i pannan. Smaksätt med 1 tärning grönsaksbuljong, 2 msk kinesisk soja,
3 msk tomatpuré och 1 tsk honung.
 
Lägg ner ca 600-700 g kycklingfilé (strimlad ) . Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt allt puttra 10 min på svag värme.
 
Dela 250 g broccoli i buketter. Koka broccolin mjuk i ca 5 min. Tillsätt 300 g gröna ärter någon minut på slutet.
 
Grovhacka ½ kruka persilja och strö över kycklingen. Servera till ris, broccoli och ärter.
 
(jag hade använt broccolin till annat och tog gröna bönor istället och persiljan glömde jag )
 
 
 
(källa: Linas matkasse, foto:privat)
 
 
 


Buffalo chicken med klyftpotatis och fruktig tomatsalsa

Skrivet 2012-11-28 Klockan 21:10:00

INGREDIENSER

Isbergssallad

Kycklingben

Mango chutney

Potatis

Rödlök

Tomater

Vitlöksklyfta

Curry

Olja

Paprikapulver

Salt

Sambal oelek

Svartpeppar

Tomatpuré

 

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta 900 g potatis och lägg i en långpanna. Ringla över lite olja och strö på salt.

Tillaga potatisen i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Blanda kryddpasta av 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar ½ tsk sambal oelek, 2 msk tomatpuré och 1 msk olja.

Lägg 1 kg kycklingben ( väl tinade) i en ugnsform. Gnid in kryddpastan på kycklingen. Sätt ugnsgallret mitt i ugnen, ovanför potatisen. Ställ ugnsformen på gallret och tillaga ca 30 min.

Finhacka 1 rödlök och 2 två tomater. Blanda lö och tomater med 1 vitlöksklyfta (pressad), 3 msk mango chutney och 2 msk olja. Krydda med 1 tsk curry, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar.

Finstrimla ½ isbergssallad och lägg upp i en skål.

Servera Buffalochicken med klyftpotatis, sallad och fruktig tomatsalsa.

 

 
(källa: Linas Matkasse, foto:privat)


Svamp- och fänkålsrisotto med stekt fläskkotlett

Skrivet 2012-11-28 Klockan 20:56:00

INGREDIENSER

Avorioris

Champinjoner

Fläskkotlett

Fänkål

Gul lök

Riven ost

Sugar snaps

Kycklingbuljong

Olja

Salt

Svartpeppar

Vitvinsvinäger

 

Koka upp 9 dl vatten, 2 tärningar kycklingbuljong och 1 msk vitvinsväger i en kastrull. Sänk värmen och varmhåll buljongen.

Skala och hacka 1 gul lök. Skiva 250 g champinjoner. Skär bort rotfästet från 1 fänkål och skiva tunt.

Hetta upp olja i en gryta eller rymlig kastrull. Stek lök, fänkål och champinjoner mjuka i några minuter. För grönsakerna åt sidan i grytan, tillsätt ytterligare lite olja och fräs 4 dl avorioris hastigt.

Sänk värmen och späd riset med lite av buljongen, ca 1 dl i taget, och rör

kontinuerligt. När den kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills buljongen är

slut. Det tar ca 20 minuter. Fortsätt parallellt med resterande moment.

Skär ca 600 g fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar. Stek dem i lite olja några minuter per sida.

Värm 100 g sugar snaps (½ pkt) enligt anvisning på förpackningen.

När risotton kokat klart, rör ner 75 g riven ost . Smaka ev av med lite salt och svartpeppar.

Servera risotton till stekt fläskkotlett och sugar snaps.

 

 (Källa: Linas matkasse, foto:privat)

 

 

 



Köttfärsgryta med kantareller och pasta

Skrivet 2012-11-16 Klockan 15:59:26

 
4 port
 
4 port pasta
 
2 gula lökar
250 g morötter
1 brk kantareller
2 msk olja
500 g nötfärs
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
1 tärning köttbuljong
salt o svartpeppar
100 g sugar snaps
½ gurka, en nypa socker
 
Koka pastan enligt anvisning på paketen
 
Finhacka löken, skala och slanta morötterna. Häll av och pressa ur vätskan från kantarellerna.
Hetta upp oljan i en stekgryta och fräs lök o morötter några minuter. För grönsakerna åt sidan i grytan och bryn färsen. Krydda med salt och peppar och tillsätt svampen och blanda väl.
Rör ner creme fraiche, vatten, soja och köttbuljongtärning, låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner 100 g sugar snaps i grytan.
Servera med:
Skiva en halv gurka tunt och blanda med en nypa socker, samt nykokt pasta.
 
 
 
 
(Källa: Linas matkasse, foto:privat)
 


Lax med krämigt avorioris och sötsur sås

Skrivet 2012-11-13 Klockan 18:38:54

 
Vår familj, precis som många andra, har bestämt sig för att testa på matkasse. Valet hos oss föll till slut på
Linas Matkasse
 
Här kommer receptet på den första maträtten vi gjorde och det var en verklig 10 poängare. Avorioris hade vi aldrig ätit tidigare men det är något som alltid kommer att finnas hemma nu.
 
4 pers
 
Ugn 200*
 
Avorioris
 
Koka 4 port avorioris
 
600 g laxfile som skärs i 4 bitar och läggs i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Strö över 3/4 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga i ugnen 15-20 min.
Skala 250 g morötter och skär i tunna strimlor. Skär 1 gul lök, 1 grön paprika och 1 röd paprika i jämnstora bitar.
Fräs morötter, lök och paprika i lite olja i en stekpanna tills det mjuknar. Krydda med lite salt.
Blanda ner 3 msk mango chutney och 3 msk tomatpuré i stekpannan. Tillsätt 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk socker och 3 dl vatten. Rör ut 2 msk maizena i lite vatten och rör ner i såsen. Låt koka några minuter.
Finstrimla isbergssallad och servera till.
 
 
(källa: Linas matkasse, foto:privat)
 


Vinst från Njutbara Hem

Skrivet 2012-11-13 Klockan 18:18:56

Denna fina tavla vann jag från en tävling hos
 
www.njutbarahem.blogg.se
 
 
Tack Lotta, denna kom väl till pass hemma hos oss.
 
Och är det fler som är intresserade av fina tavlor så pågår ännu en utlottning av tavlor hos www.njutbarahem.blogg.se
 
Här kommer ännu ett smakprov på Lottas tavlor
 
 


Kycklingrätt med chips

Skrivet 2012-11-13 Klockan 18:10:31

10 pers
 
Kycklingfilé - steks i curry
 
Blanda
8-10 dl matlagningsgrädde
1 dl majonäs
1 brk chutney hot
1 brk chutney medium
1 dl sweet chilisås
 
Strimla och stek purjolök
 
Lägg filéer, pujolök och gräddblandning i en ugnsform.
Lägg på chips och strö över ost.
 
Grädda i 200* 10-15 min.
 
 
(foto:privat)
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se