Verkligheten har hunnit ikapp....

Skrivet 2009-12-30 Klockan 12:06:30

....även mig. Det var med stor sorg i hjärtat som jag lämnade in mina grejor idag, då kom verkligheten verkligen ifatt mig, att jag ska inte köra hit mer. Jag har verkligen intalat mig själv att allt kommer att bli bra, det löser sig men idag känns det som allt mitt positiva jag har försvunnit men jag vet att jag kommer igen. Just idag är alla positiva ord borta och det känns som om någonting har slocknat kanske för att jag vet att jag är den ständiga tvåan och tvåor vinner ju aldrig.........eller??
Men jag är oerhört tacksam för tiden jag har haft och alla underbara människor som jag har träffat och hoppas att alla som är kvar där inser hur bra de har det.




Wallenbergare

Skrivet 2009-12-23 Klockan 23:13:18

4 port

400 g kalvfärs
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
matfett till stekning

Gör så här:

Arbeta in grädden, lite i taget, i färsen. Tillsätt gulorna ,en i taget, under omrörning. Arbeta till sist in salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar.
Stek biffarna på svag värme, ca 3 min på varje sida tills de är guldgula och pösiga.
Servera kokt, gärna pressad potatis eller potatisklyftor, ärter, gelé och lite gräddsky till.



Kladdkaka med Marshmallows

Skrivet 2009-12-23 Klockan 23:01:35

2 st   ägg
2 dl   strösocker, ca
150 gram   smör
5 msk   kakao
1 tsk   vaniljsocker
1,5 dl   vetemjöl
1,5 dl   marshmallows, mini

Tillagning

1. Sätt ugnen på 150 grader och smält smöret i formen.

2. Blanda ägg och socker med en trägaffel.

3. Smält smör och låt det svalna. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Häll i smord, bröad form.

3. Grädda ca 20 minuter och lägg i marshmallows. Grädda ytterligare 5-8 minuter. (kakan ska vara kladdig)

Dekorera med ytterligare marshmallows.

        

(foto privat, källa: www.tasteline.com )



Currysill

Skrivet 2009-12-23 Klockan 22:55:41

1 brk 5 minuterssill

1 dl majonäs
2 dl lättcreme fraiche
1-3 tsk curry
1 syrligt äpple
1 hackad gul lök

1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av, skär dem i mindre bitar.
2. Rör i hop majonäs med creme fraiche och smaksätt med curry- Blanda i sillbitar, äpple och lök. Låt stå kallt i kyl 1 dygn.



Västerbottensill

Skrivet 2009-12-23 Klockan 22:45:47

6 pers

4 matjesillfiléer
2 dl gräddfil
2 msk majonäs
2 dl riven västerbottenost
2-3 msk fint skuren gräslök

Torka av matjesillfiléerna och skär i mindre bitar. Blanda gräddfil, majonäs, ost och gräslök. Blanda försiktigt ner sillen och låt stå i kylen och dra 4-6 timmar.



Apelsin och Brännvinssill

Skrivet 2009-12-23 Klockan 22:39:56

4 pers

1 dl vatten
½ dl saft från pressad apelsin
1 dl ättikssprit, 12 %
½ dl flytande honung
1 dl strösocker
3-4 msk brännvin
1 brk inläggningssill
1 rödlök
1 apelsin
10 kryddpepparkorn
5 kryddnejlikor
1 lagerblad

1. Gör lagen. Koka upp vattnet, apelsinsaften, honungen och sockret. Låt lagen kallna. Blanda i brännvinet.
2. Skölj sillfilén noga och skär den i 1½ cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt.
3. Tvätta apelsinen. Skala den med en potatisskalare (undvik att få med det vita) Hacka apelsinskalet fint. Krossa kryddpepparkornen lätt.
4. Varva sillen, löken, apelsinskalet och kryddorna i en burk. Häll över den kalla lagen. Låt sillen stå i kylen 1 dygn före servering. Den håller ca 5 dgr i kyl.



Mitt favorit julgodis...........

Skrivet 2009-12-21 Klockan 23:35:14

.........det har vi så klart gjort i år också. Denna gången hittade vi mini marshmallows, slapp alltså att stå och klippa vanliga i mindre bitar. Detta underlättade MYCKET. Marshmallowsen var i olika färger vilket gör att de ser väldigt läckra ut.


Vill ni göra dem..................då finns receptet under kategorin Godis, Marshmallowschoklad.


Nalle Puh godis

Skrivet 2009-12-21 Klockan 23:29:21

50 g smör eller margarin
½ dl sirap
½ dl socker
1 msk honung
3 dl müsli, cornflakes eller kellogs k-special

1. Smält fettet i en kastrull. Rör ner sirap, socker och honung och blanda väl.
2. Tillsätt müsli eller flingor och blanda väl.
3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Ställ svalt att stelna.



Risbräck

Skrivet 2009-12-21 Klockan 23:20:34

125 g ljus eller mörk blockchoklad
3 dl vårgårda ris

1. Sätt en skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i skålen. Låt chokladen smälta och rör den slät med en sked.
2. Blanda ner riset. Bred ut chokladriset på bakplåtspappret till en kaka ca 20x15 cm stor eller klicka ut till små toppar. Ställ dem svalt att stelna.
3. Skär eller bryt i bitar om du gjort en stor kaka.




Dajmbitar

Skrivet 2009-12-21 Klockan 23:13:29

ca 15 st

1 msk smör eller margarin
2 msk socker
1 msk sirap
1 msk vetemjöl
1 tsk kakao

Garnering:
75-100 g blockchoklad

1. Blanda smör eller margarin, socker, sirap, mjöl och kakao i en kastrull. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under omrörning ca 5 min.
2. Häll upp smeten på bakplåtspapper och bred ut den så den blir ca 10x10 cm stor.
3. Låt smeten stelna. Skär den i bitar ca 2x3 cm.
4. Bryt sönder chokladen i en skål som står i vattenbad, låt smälta.
5.Doppa bitarna i chokladen och lägg dem på papperet att stelna

(Vi bredde över chokladen på smeten och när det stelnat så bröt vi loss bitar)



Pepparkaksbak

Skrivet 2009-12-21 Klockan 23:01:36

Ikväll har det bakats pepparkakor för andra gången denna julen hemma hos oss, så medan jag och mannen gjorde julgodis så bakade barnen.

 Här är Nellie i full gång med att kavla ut degen

 och Jesper kavlar sin. Det ska bli så fiiina pepparkakor att äta på julafton, då de vi bakade förra omgången redan är slut.

 Hmmm undrar om det blir några pepparkakor???

Jodå här är resultatet, oc de blev såååå goda trots att vi köpte färdig deg.



Dagens Citat

Skrivet 2009-12-13 Klockan 20:57:44

Det tar alltid längre tid än man tror, sa Kanin. Hur lång tid tror du att det tar? frågade Ru.

 

Källa: Nalle Puh - A.A. Milne


     



GREKISK PYTTIPANNA

Skrivet 2009-12-13 Klockan 20:46:27

Denna rätt smälte i munnen........

Ugnsvärme:
 225 grader

Portioner: 2 portioner

Ingredienser:
150 g fläskfilé (kan bytas ut mot kyckling)
2-3 potatisar
1 vitlöksklyfta
½ röd paprika
300 g fetaost
1 msk touch of taste
tomat
½ aubergine

Vitlöksmajonäs
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
socker + italiensk salladskrydda

Gör så här:
Tärna fläskfilén, bryn med vitlök, salt, peppar och 1 msk touch of taste. Tvätta potatisen och klyfta den. Bred ut den på långpanna med botten täckt av solrosolja, salt, peppar och vitlök. Stek i 30 minuter i ugn 225 grader. Tärna och stek aubergine. Efter att potatisen varit 30 minuter i ugnen lägg på tärnad, stekt aubergine och tärnad paprika. Efter ytterligare 5 minuter, lägg på kött, tomat, fetaost. Låt plåten stå inne i ugnen ytterligare 5 minuter. Servera med vitlöksmajonäs





(foto:privat)



Kyckling i mustsås

Skrivet 2009-12-11 Klockan 22:58:24

Detta var bara så underbart gott, detta måste ni prova......

  • 4 st kycklingfiléer
  • smör eller margarin att steka i
  • 2 dl crème fraiche (låg fetthalt går utmärkt)
  • 2 dl must (julmust eller påskmust)
  • 1 hönsbuljongtärning eller några msk kycklingfond
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk äkta soya
  • Gör så här:

    Bryn kycklingfiléerna i ugnen, i 225*. Under tiden blandar du ingredienserna till såsen och låter den puttra på svag värme

    Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i stekpannan.

    Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.

    Servera med pressad eller ugnstekt potatis och brynta grönsaker.





    Mjuk Pepparkaka med Lingongrädde

    Skrivet 2009-12-11 Klockan 22:44:07

    Mjuk Pepparkaka
    • 100g Smör
    • 1 msk malen Kanel
    • 1 tsk malen Kardemumma
    • 1 tsk malen Ingefära
    • 1 tsk malen Nejlika
    • 1 dl Filmjölk
    • ½ dl Lingonsylt

    • 2 Ägg
    • 3 dl Strösocker
    • 1 tsk Vaniljsocker
    • 1 tsk Bikarbonat
    • 2 ½ dl Vetemjöl

    Gör så här
    1.
    Smält smöret tillsammans med kryddorna.
    2 . Rör ned filmjölk och lingonsylt i kryddsmöret.
    3. Vispa ägg och socker fluffigt.
    4. Vänd ned bikarbonat och vetemjöl.
    5. Rör i filmjölkssmörblandningen.
    6. Häll smeten i en smord och bröad form.
    Grädda i nedre delen av ugnen i 180°c, ca 45 min.




    Pastagratäng med köttfärs och mangochutney

    Skrivet 2009-12-10 Klockan 23:16:05

    4 port

    Du behöver följande
    300 gram   tagliatelle
    400 gram   köttfärs
    1 st   lök
    3 dl   grädde
    1 burk(ar)   mango chutney
    1 klyfta(or)   vitlök(ar)
    50 gram   riven ost

    Tillagning

    Koka pastan (ej helt klar) Stek köttfärsen och löken. Blanda sedan ihop pastan samt köttfärsen och häll i en ugnsform.
    Blanda ihop grädden, mongochutneyn, vitlök och krydda med curry, salt & pepparmix. Häll över det i formen. Strö sedan över riven ost och ställ in i ugnen ca 10-15 min. 200grader.



    (foto:privat källa: www.tasteline.com )



    Fransk ostpaj - Quiche Lorraine

    Skrivet 2009-12-10 Klockan 18:16:11

    I måndags kväll var det Nellie som stod för middagen och det blev en mycket god paj!

    5-6 port

    3 dl vetemjöl
    125 g margarin
    2-3 msk margarin

    Fyllning:
    150 g rökt skinka eller bog
    1 liten purjolök
    3 ägg
    3 dl mjölk
    ½ krm svartpeppar
    3-4 dl riven ost

    Pajdegen:
    Finfördela fettet i mjölet, gärna i matberedare, till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snbbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och låt stå 10-15 min. Gör fyllningen under tiden och sätt på ugnen.

    Fyllning:
    Skär köttet i strimlor. Skölj och skiva purjolöken och förväll den i lite saltat vatten. Vispa i hop ägg, mjölk och salt. Smaksätt med svartpeppar.
    Lägg först i osten, skinkan och purjon (utan spad) i pajdegen. Häll sedan över pajsmeten.
    Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
    Servera något avsvalnad med en sallad



    (foto:privat)


    RSS 2.0
    Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
    www.pokercasinobonus.se