Tacopaj med kyckling

Skrivet 2009-11-25 Klockan 23:08:14

Ingredienser

4-6 port

125 g smör
3 dl vetemjöl, gärna fullkorn
1/2 tsk salt
2 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 msk Arla smör-&rapsolja
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl Arla Köket riven ost texmex

Tillbehör
Arla gräddfil
Gurkstavar
Taco Sauce eller Salsa
Taco chips

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör-&rapsolja. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.






(foto: privat källa: www.arla.se )



En härlig helg.........

Skrivet 2009-11-22 Klockan 20:10:13

I fredags var jag på After Work på Gästis med mina kära kollegor från Hermelinen, man har alltid lika trevligt med er. Såklart fortsatte vi till Rackis där vi fick god mat och dryck.

Lördagen bjöd på härligt väder och jag och dottern åkte till Helsingborg för att gå på öppet hus på Ridgymnasiet och det var trevligt, fina fräscha lokaler. Direkt efter bar det av till Väla för att köpa present till Ellen och byta Nellies skor då den ena av de 13 cm höga klackarna hade lossnat.

På kvällen åkte vi till Ellen som fyllde 8 år, stora tjejen. Vi fick god mat precis som vanligt, min kusin är såååååå duktig på att laga mat numera, så har det inte varit alltid men det är en annan historia. Nellie hade kameran med sig och tog lite kvällsbilder....

 Här är en lycklig Nellie med sina nybytta skor!!



Visst é han söt nästkusin Erik!!



Två goa o glada nästkusiner...................



Två goa och BUSIGA nästkusiner..........

Idag söndag har det varit en lugn o skön dag, Jesper var på fotbollsträning med pappa och Nellie tog en lååång sovmorgon. Jag satte igång att baka både kanelbullar, vaniljbullar och lussekatter samt en väldigt god middag (ni hittar receptet nedanför)

När grabbarna kom hem var de duktiga och satte igång att byta till vinterdäck......



så nu é bilen vinterrustad!!

Tjingeling!!


Panerad Fylld Schnitzel

Skrivet 2009-11-22 Klockan 19:30:51

4 port                               Ugn:225*

600 g skinkstek, skuren i 8 skivor
salt och peppar
2 msk fransk ljus senap
smör eller olja till stekning

Fyllning:
1 dl rökt skinka, fint tärnad
1 dl ost, riven och gärna en lagrad
½ dl gul lök, finhackad

Panering:
1 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
2 dl ströbröd

Tomatsås:
1 tärning grönsaksbuljong
½ tsk sambal oelek
2 msk smör
3 dl tomatjuice

Gör så här:
Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda och banka ut dem till samma storlek. Salta och peppra och bred på senap på alla skivor. Fördela fyllningen på 4 av schnitzlarna. Täck med resterande skivor och tryck till runta kanterna. Panera schnitzlarna; vänd dem först i vetemjöl och sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Häll matfettet i en braspanna och lägg i schnitzlarna och stek i ugn tills de fått fin färg på båda sidor, ca 20 min. Koka upp tomatjuicen och smula i buljongtärningen. Smaka av med sambal oelek och vispa ner smöret.
Servera schnitzlarna med tomatsåsen, vildris och broccoli.



Lyx............

Skrivet 2009-11-19 Klockan 19:42:58

Lyx kan vara mycket, för mig består lyxen i lyckan att ha så underbar familj som jag har. Barnen tycker att vi har det ganska stressigt på kvällarna och kom med ett förslag som jag och min man tog direkt. Det gäller matlagningen så nu har vi ändrade rutiner här hemma, vars en dag i veckan är det barnen som står för matlagningen och då får man göra något som man klarar av........och vilken god mat vi har blivit bjudna på. I måndags (Nellies dag) gjorde Nellie ugnstekt falukorv och potatismos och idag (Jespers dag) blev det fiskgratäng med rårivna morötter och kokta ärter. Tack mina underbara barn!!! Bra med detta var att mannen också fick en matlagningsdag.


BANDSPAGETTILÅDA

Skrivet 2009-11-19 Klockan 19:34:53


Antal portioner:
 4 eller fler

Ingredienser:
225 grader i 20 min

bandspagetti
2 hg kassler
1 röd paprika
1 purjolök
1½ tsk dragon
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
3 dl riven ost
1 dl mjölk
2 pressad vitlökklyftor
2 dl ärtor

Gör så här:
Koka bandspagetti till 4 port.lägg den i botten på en ugnsfast form (smord)fräs kassler, purjolök, paprika och krydda med salt peppar. Fördela det över spagettin.
Gör en sås på 3 dl grädde, 1½ tsk dragon tomatpuré, 1 dl mjölk och vitlök. Häll över 2 dl gröna ärtor i såsen och sist riven ost.



(foto:privat källa:Annes kokbok)



Dagens Citat

Skrivet 2009-11-11 Klockan 20:46:44

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

 

Källa: Nalle Puh - A.A. Milne




Pasta Con Carne

Skrivet 2009-11-11 Klockan 20:41:23

4 port

3 dl pasta
2 gula lökar
2 tsk flytande margarin
300 g nötfärs
1-2 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
1 brk krossade tomater
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk chilipulver
1 krm cayennepeppar
1 grön paprika
1 tsk oregano
soja
salt o peppar

Gör så här:
Skala och hacka lök. Fräs i margarin i en gryta.Smula ner köttfärsen och låt den bryna med. Pressa över vitlök. Blanda i krossade tomater, tomatpuré och söndersmulad buljongtärning. Späd med vatten. Tillsätt chilipulver och cayennepeppar. Låt rätten småputtra under lock ca 15 min. Skär paprikan i bitar och låt den koka med några minuter på slutet. Smaka av med salt, peppar, oregano och soja så att du får såsen lagom stark. Koka pastan enligt anvisning på paketet och blanda försiktigt ner den i såsen. Låt allt bli genomvarmt, servera med en sallad.

Tips!! Tillsätt en burk vita bönor för att få en mer mättande rätt.



Dagens citat

Skrivet 2009-11-10 Klockan 23:06:27

Dom vill ge oss en tredjedel av intäkterna, men vi sa att vi ska ha minst en fjärdedel.

 

Källa: Ingemar Johansson




Äppelfalu

Skrivet 2009-11-10 Klockan 23:02:41

400 g falukorv (max 18 %)
2 syrliga äpplen
1 gul lök
3 msk söt senap
1 tsk dragon
½ dl vatten
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost (max 17%)
½ dl klippt persilja

Sätt ugnen på 225 *. Skär korven i tunna skivor. Lägg hälften av korvskivorna i en ugnsfast form. Skala och finhacka löken. Kärna ur och riv äpplena. Blanda samman lök, äpple, senap och dragon. Fördela röran på korvskivorna. Lägg de resterande korvskivorna ovanpå. Rör ut tomatpurén med vatten. Bred det över korven. Strö över riven ost. Gratinera 20-25 min tills osten fått färg. Strö över persilja

Servera med potatismos och en råkostsallad



(foto privat, källa familjekokboken 2)


Dagens Citat

Skrivet 2009-11-09 Klockan 23:01:59

Jag äger tio par gymnastikskor, ett par för varje veckodag.

 

Källa: Samantha Fox









                              





                     



Dagens citat

Skrivet 2009-11-09 Klockan 00:12:55

Han är ju inte dum egentligen, han har bara otur när han tänker.

Källa: Bert Karlsson








Minipajer med fetaost

Skrivet 2009-11-06 Klockan 21:41:22

Ingredienser

16 st

Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning
100 g Apetina
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Pajdeg Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 16 små engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa osten och dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg grädde, salt och peppar. Lägg osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg i en tomathalva i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.



(foto: privat, källa: www.arla.se)



Fläskfilé i chutneysås

Skrivet 2009-11-06 Klockan 21:32:04

 4 portioner

 Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

  • 500g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • smör att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl mango chutney (medelstark)
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soya
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk ingefära

Gör så här:

Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.

Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra.

Lägg över på ett fat.

 

Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter.

 

 Serveringstips:

Servera med ugnsstekt potatis eller kokt ris




Smulpaj med päron

Skrivet 2009-11-06 Klockan 21:28:31

6 portioner

Ingredienser:

  • 1 burk päronhalvor ca 400 g (ca 8 st halvor)
  • 2 msk socker

Smuldeg:

Gör så här:

Skiva päronhalvorna och lägg i en ugnsfast pajform ca 24 cm i diameter. Strö över socker.

Gör smuldegen: Smält matfettet i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl, havregryn och kokosflingor till en grynig massa. Klicka ut över päronen.

Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 minuter i 200 grader tills smuldegen fått fin färg.

Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.







(foto privat, källa: www.recepten.se )



Baconlindad ostkorv

Skrivet 2009-11-05 Klockan 23:09:39

4 pers

8 ostkorvar (eller annan god korv t ex chorizo)
8 skivor bacon

Vira baconskivorna runt korvarna, lägg i en ugnsform. Stek korvarna i ugn, 225*, 15-20 min, beroende av storlek på korven.

Servera med potatismos och en sallad



Rosépepparbiffar

Skrivet 2009-11-05 Klockan 22:59:11

4 port

600 g nötfärs
1 dl lättmjölk
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt + ½ msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 smulad köttbuljongtärning

Sås

1 msk rosépepparkorn
1 msk olja eller flytande margarin
1 köttbuljongtärning
1½ dl lättmjölk
1 dl creme fraiche (max 8%)
1 msk tomatpuré
soja
salt

Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla en kort stund. Skala och riv den gula löken. Blanda ingredienserna till färsen, smaka av kryddningen. Forma små biffar och stek dem på medelvärme i matfettet. Lägg upp dem på ett fat och värmehåll. Fräs pepparen till såsen med matfettet i ett par min. Smula ner buljongtärningen, rör i mjölk och fraiche. Låt spsen småputtra ca 5 min. Smaka av med tomatpuré, soja och salt. Häll såsen över biffarna och servera med hemmagjorda klyftpotatis och en sallad.



Då jag gjorde mycket biffar valde jag att ha såsen bredvid vid servering

(foto:privat, källa:Familjekokboken)


Klyftpotatis

Skrivet 2009-11-05 Klockan 22:45:40

4 port

12 potatisar
2 tsk olja
grillkrydda

Skala eller borsta potatisarna och klyfta dem i lagom klyftor. Lägg på bakplåtspapper i braspanna. Pensla med oljan och krydda. Sätt in i ugn, 225*, ca 20 min, tills potatisen är gyllenbrun.




Dagens Citat

Skrivet 2009-11-05 Klockan 22:28:14

TV är det enda sömnpiller som man tar genom ögonen.

 

--Källa: Vittorio de Sica--




Dagens Citat

Skrivet 2009-11-03 Klockan 20:54:45

Pengar under bordet går märkligt nog sällan till mannen på golvet.  

--Källa: Otto Ludwig--





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se