Easter cupcakes

Nellie älskar att baka cupcakes och till påsk blev det de här fina.


  • 2 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk
  • Nutellafrosting

    • 1 dl Nutella
    • 4 dl florsocker
    • 4 msk kakao av god kvalitet
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 150 g philadelphiaost
    • 1 msk kaffe

    Fågelbo

    • 400 g mandelmassa
    • 36 små chokladägg (Anton Berg eller annat smågodis)
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
    3. Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i kvarn.
    4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
    5. Rör i mjölken.
    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.

    Topping

    1. Rör Nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
    2. Tillsätt kaffe och vispa fluffigt.
    3. Bred frostingen över kakorna.
    4. Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.
    5. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
    6. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo



      (Källa: Hello Cupcake!, foto:privat)
    #1 - - Sofie:

    Ser jättegoda ut! skulle gärna äta en sådan.