Smashed baconburger med karamelliserad lök
Burgare är en stor passion i vår familj, och speciellt om där är karamelliserad lök i den 😋
4 burgare
600 g högrevsfärs
4 skivor cheddarost
2 pk bacon
Karamelliserad lök
6 gula lökar
smör att steka i
3 msk socker
salt
Dressing
Hälften av den karamelliser löken
1 dl majonäs
1/2 citron
lite salt
Gör så här:
- Skiva löken. Stek löken i en klick smör tills den har fått fin färg och doftar sött, ca 15 minuter. Tillsätt socker och salta löken och stek i 1-2 minuter till. Sätt åt sidan.
- Mixa hälften av den karamelliserade löken till en paste. Blanda med majonnäs och citronsaft, salta efter smak.
- Hetta upp två stekpannor. Stek bacon i ena pannan och rosta bröden i den andra pannan tills de får en fin yta. Sätt åt sidan.
- Dela färsen i 4 bitar och forma till bollar. Pressa ner bollarna i de heta stekpannorna - två i varje - så att de blir platta och får fin yta.
- Låt burgarna steka tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på dem, salta och peppra och lägg cheddarosten på burgarna. Stek i ca 2 minuter till.
- Montera burgaren med den krämiga dressingen, krispiga baconen, söta löken, peppriga rucolan och de rostade bröden.

Receptet kommer ifrån köket.se