Nattjästa morotsbullar
Ca 15 st
25 g jäst
4 dl kall mjölk
1 dl linfrö
2 msk rapsolja
1 msk honung
1 1/2 dl fint rivna morötter
ca 10 dl vetemjöl special
1 tsk salt
Gör så här:
1. Smula jästen och blanda med mjölken i en bunke. Tillsätt olja, linfrö och honung.
2. Blanda i morötterna och tillsätt det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig, tillsätt saltet och arbeta degen några minuter till. Det ska bli en lös deg. Täck över degen och låt jäsa i kylen under natten.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dra ut den till en längd. Skär i bitar och lägg den på en plåt med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 250*
4. Ställ in bullarna i ugnen, sänk värmen till 225*. Grädda 12-15 min.
