Kyckling cashew

4 port
 
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 morötter, skalade och skurna i slantar
  • 1 röd paprika, i munsbitar
  • 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 
  • 2 pak choi, i grova bitar
  • 0,5 dl rapsolja

Sås

  • 0,75 dl ostronsås
  • 1 msk black bean sauce (eller 2 msk hoisinsås)
  • 0,5 msk risvinäger
  • 3 msk muscovadosocker (eller farinsocker)
  • 1 msk sesamolja

Till servering

  • 200 g cashewnötter
  • jasminris
Gör så här:
 
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
  3. Skär kycklinglårfilén i lagom stora munsbitar (cirka 2 x 2 centimeter). Fräs på hög värme i rapsolja, tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Ställ undan.
  4. Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den resterande vitlöken. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.
  5. Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strössla cashewnötterna på toppen och servera med ångande varmt jasminris.
 
Källa: koket.se