Krämig lövbiffsgryta

4 port
  • 400 g lövbiff
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad oregano
  • 10-12 romanticatomater
  • smör, till stekning

Garnityr

  • ev färsk timjan
Gör så här:
 
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla lövbiffen grovt. Salta och peppra runt om.
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili.
  4. Fräs lök, vitlök och chili i smör i en stekpanna på medelhög värme någon minut.
  5. Tillsätt grädde, crème fraiche, sweet chili, fond, timjan och oregano. Låt koka ihop.
  6. Dela tomaterna och vänd ned i såsen.
  7. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Bryn på lövbiffen i omgångar och häll över det hastigt brynt/stekta köttet i pannan med såsen.
  8. Servera lövbiffsgrytan till ris och en god grönsallad med syrlig vinägrett och balsamvinäger. Toppa gärna grytan med färsk timjan.
 
Källa: köket.se
 

Mer från bloggen