Krämig lövbiffsgryta
4 port
- 400 g lövbiff
- 1 bananschalottenlök
- 2 klyftor vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 dl sweet chilisås
- 2 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond)
- 1 tsk torkad timjan
- 2 tsk torkad oregano
- 10-12 romanticatomater
- smör, till stekning
Garnityr
- ev färsk timjan
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla lövbiffen grovt. Salta och peppra runt om.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili.
- Fräs lök, vitlök och chili i smör i en stekpanna på medelhög värme någon minut.
- Tillsätt grädde, crème fraiche, sweet chili, fond, timjan och oregano. Låt koka ihop.
- Dela tomaterna och vänd ned i såsen.
- Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Bryn på lövbiffen i omgångar och häll över det hastigt brynt/stekta köttet i pannan med såsen.
- Servera lövbiffsgrytan till ris och en god grönsallad med syrlig vinägrett och balsamvinäger. Toppa gärna grytan med färsk timjan.

Källa: köket.se