Krämig köttfärsgratäng
1 msk balsamvinäger
200 g riven ost
Gör såhär:
1) Skala potatipsarna och koka dem nästan klara.
2) Stek köttfärsen i lite olivolja. Hacka vitlöken i mindre bitar och lägg i den.
2) Krydda med lökpulver, kalvfond, balsamvinäger, oregano, paprikapulver, cayennepeppar och salt & peppar. Häll i ca 1 dl vatten. Låt småputtra i några minuter.
3) Skiva potatisarna i ca 2,5 mm breda skivor. Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten som du fördelar ut över hela formen.
4) Fördela ut potatisskivor i botten, sedan ett lager med köttfärsröra. Sedan ett lager till med potatis osv. Högst upp strimlar du potatisarna i mindre stänger och fördelar ut. Häll över grädden och mjölken. Strö över den rivna osten.
5) Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Låt vila en stund innan ni äter den.
