Frasiga fiskpinnar med sötpotatis och remouladsås

4 port
 
400 g torsk
3-4 sötpotatisar
1 tsk torkad timjan
Olivolja
Smör
Salt
Svartpeppar
1,5 dl panko
1 st ägg 
 
Remouladsås
 
1/2 dl bostongurka
1/2 dl syltlök
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs 
1 msk finhackad dill
1 krm salt
1 tsk gul curry
1/2 tsk saft från pressad citron
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 180* 
Skala potatisen och skär i stänger. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och timjan, rosta i ugnen ca 30 min tills de är mjuka och lite krispiga.
Skär fisken i lagom bitar, salta och doppa dem i uppvispat ägg och rulla i pankon.  Stek dem frasiga i smör och olja.
 
Blanda bostongurkan med den hackade syltlöken och dill. Blanda i de övriga ingredienserna till remouladen.