Popcornskakor
INGREDIENSER
- 1,5 dl strösocker
- 100 gram smör
- 3/4 dl neutral matolja rapsolja är toppen
- 3 dl vetemjöl
- 3/4 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 liter popcorn
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200ºC och ta fram två plåtar och lägg bakplåtspapper på dem.
-
Ta fram alla ingredienser du ska ha och poppa popcornen.
-
Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt lite olja i taget under kraftig vispning. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör tills allt har blandat sig väl(om degen är för hård så tillsätt några droppar olja, den ska ha konsistensen som mördeg).
-
Häll i popcornen i smeten/degen.
-
Blanda runt med en slickepott eller med händerna, ta gärna på engångshandskar.
-
Klicka ut smeten på plåtarna om det inte går att klicka ut degen, så gör så som att du gör så stora bollar du vill ha och sen trycker du bara till dem lite så blir det bra). Grädda i mitten av ugnen ca 12-14 minuter.
