Banankaka

  • 100 g smör + 1 msk att smöra formen med
  • bananer
  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra en brödform som rymmer 1 ½ liter med smör och bröa med kokosflingor eller ströbröd.

Mosa ihop mjukt smör och skalade mjuka bananer med gaffel. Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det är vitt och fluffigt.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll ner i äggsmeten med mjölk och bananmoset. Rör slätt med slickepotten.

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Känn med en provsticka att mitten är färdiggräddad, stickan ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna och servera sedan med till exempel ett glas mjölk.