Melkers curryfisk
4 port
Du behöver
- 600 g vit fisk
- 1 tsk smör
- salt
- peppar
- 1 äpple, strimlat
Till currysåsen
- 2 gula lökar, finhackade
- 1 msk smör
- 2 tsk curry
- 1 dl vitt vin
- 1 dl öl
- 1 dl grädde
- 1 dl crème fraîche
- 1 mskäppelcidervinäger
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnsfast fom med smör. Lägg i fisken. Salta och peppra.
- Bara fisken 8-10 minuter i ugnen. Spara spadet från fisken till currysåsen.
- Fräs currysåsens lök i smör i en stekgryta utan att den tar färg.
- Tillsätt curry och stek vidare i 1 minut.
- Tillsätt övriga ingredienser förutom äpplet samt spadet från fiskformen. Koka ihop såsen något.
- Mixa såsen med en stavmixer.
- Häll currysåsen över fisken i formen. Toppa med det strimlade äpplet.
- Servera pressad potatis till.
