Dallasbullar

Ca 20 st
 

2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
100 g smör
10 – 13 dl vetemjöl (beror på ålder och kvalitet på mjölet, degen ska släppa från kanterna i bunken)

Fyllning:

50 g rumsvarmt smör
1 ägg
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 påse Ekströms Vaniljsås pulver

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i degbunken. Värm mjölken till 37 grader och häll den över, lös upp jästen.

2) Häll i strösocker, salt, vaniljsocker, kardemumma, ägget och rör runt. Häll sedan i mjölet i omgångar och det rumsvarma smöret. Degen är klar när den släpper väggarna i bunken. Jäs degen övertäckt i 30 min.

3) Fyllning: Börja med att vispa ihop socker och smör. Knäck i ägget under vispning. Ha i vaniljsockret.

4) Ta ut degen och knåda den ett par gånger. Kavla ut degen till en stor rektangel. Smeta på fyllningen, toppa med en påse av vaniljsås pulvret över. Rulla ihop till en rulle. Skär ca 3 cm breda bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa 30 minuter till.