Ostgratinerad falukorv

4 port
 

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 dl chilisås
  • 150 g ost i skivor
  • 1 msk smör
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2-3 msk grädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3 tomater
  • 1 rödlök

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 15-20 minuter. 
2. Smörj en ugnsfast form med smör. Dela falukorven i 1 cm tjocka skivor och fördela ut på botten av formen. Skiva paprikan och löken i tunna skivor och fördela över korven. Klicka ut chilisåsen över korv och grönsaker och avsluta med att skiva ost och lägg på alltihop. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
3. När potatisen är färdig, häll av nästan allt vatten. Mosa den först med en gaffel och blanda sedan ner smör och grädde. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.

Servera med en tomatsallad av skivad tomat och lök.

 
 
(Foto: privat)