God gratäng med fläskfilé

4 port
 
600 g fläskfilé (går även med kycklingfilé)
3 tomater
1 pkt bacon, klippt
1 stor brk champinjoner
5 dl grädde
3 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
kalvfond
riven ost
 
Bryn bacon och låt rinna av på papper. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidorna, salt och peppra. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord form. Lägg på fläskfilén och champinjonerna.
 
Vispa ur pannan med grädden, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta och peppra och ta en nypa Cayenne om du vill ha lite mer sting i. Rör ner bacon i såsen.
 
Häll såsen över allt och strö över osten. Gratinera i 225* i ca 20 min.
 
Servera med bandspagetti och en grönsallad.