Pulled Pork

Nu har vi hakat på trenden med Pulled Pork och det var supergott, mums.
 
6 port
 
1½ kg benfri fläskkarré i bit
3 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbequsås hickory (á 250 ml)
 
Så här gör du:
 
1. Sätt ugnen på 125*.
 
2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
 
3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbequsåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4-5 timmar, tills det är riktigt mört.
 
4. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
 
Man kan servera på många olika sätt, vi valde tillsammans med en sallad, pommes frites och en pulled pork sås.
 
Sås:
 
2 dl ketchup
½ dl äppelcidervinäger
½ dl farinsocker
1 msk worcestersås
½ tsk tabasco
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 min och låt sedan såsen kallna.
 
Ät och njut!
 
 
(foto:privat)