Pannbiff med lök

4 port
 
500 g nötfärs
1 gul lök
½ dl ströbröd
3 msk fransk senap
3 msk tamarisoja
2 dl vispgrädde
smör till stekning
 
Lökgarnityr:
 
4 gula lökar
smör till stekning
2 dl köttbuljong
hackad persilja till garnering
 

Skala och finhacka löken till färsen och stek den mjuk i smör utan att den tar färg. Låt svalna.

Blanda färsen med ägget. Tillsätt löken och övriga ingredienser och blanda till en smidig smet.

Forma färsen med blöta händer till mindre biffar.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 4-5 min på varje sida.

Skala och skiva löken till garnityret. Stek den mjuk på svag värme i smör. Häll på buljongen och låt alltsammans koka en stund.

Servera pannbiffarna med löken, kokt eller stekt potatis, grönsaker och en brun sås.

 
 (källa:Per Morberg lagar husmanskost, foto:privat)