Kavringtårta med löjrom

Räcker till 20-25 skivor
 
1 kavring, ca 450 g
(alldeles hopplöst att få tag på kavring i affären som inte var skivat så jag fick baka själv)
 
Fyllning:
1 liten rödlök
300 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche
125 g löjrom
1 dl fint riven västerbottenost
finrivet skal och saft av ½ citron
½ dl finhackad dill
en nypa salt, nymald vitpeppar
 
Gör så här:
 
Fyllning: Skala och hacka rödlöken mycket fint. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen väl och smaka av med salt och peppar.
Skär kavringen i ca 7 jämntjocka skivor på längden. Klä en brödforms insida med plastfolio. Lägg i ca 1½ kavringskiva så att det täcker botten, bred på 1/4 av fyllningen. Varva bröd och fyllning ,avsluta med brödskiva. Täck över med plasten. Lägg på en lätt tyngd.
Ställ kallt i minst 4 timmar men gärna över natten. Skär i 1 cm tjocka skivor vid servering.
 
 
(Källa: Amelia 13/2013, foto:privat)