Fyllda paprikor med fetaostsås

Egentligen är detta en varmrätt men vi delade parikorna i fyra delar så att det blev små "båtar" vilket gjorde att d passade utmärkt på buffébordet
 
4 port             ugn: 200* grill
 
8 små paprikor
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
300 g lamm eller nötfärs
300 g krossade tomater
2 msk torkad basilika eller 1 dl färska hackade blad
12 svarta urkärnade oliver
2 dl kokt ris
 
Sås
3 dl gräddfil
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 krm oregano
 
Gör så här
1. Skär av locken på paprikorna eller dela i fyra delar och gröp försiktigt ur hinnor och kärnor.
 
2. Skala och hacka vit- och gul lök. Stek köttfärsen tillsammans med löken i smör i en stekpanna. Tillsätt tomatkrosset och basilikan. Låt sjuda 10 min. Smaka av färsröran med salt och peppar.
 
3. Hacka oliverna. Blanda ner dem med ris i köttfärsröran. Fördela blandningen i paprikorna och lägg på locken om du har hela paprikor.
 
4. Ställ paprikorna på ett ugnsäkert fat och gratinera i ugnen ca 15 min.
 
Sås: blanda såsen i matberedare. Servera den till paprikorna.
 
 
(källa: Hemmets Veckotidning, foto:privat)