Apelsin-Cheesecake
8 bitar (räcker till fler)
15 g digestivekex
50 g smör
Fyllning:
4 gelantinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin, rivet skal och saft
Smula kexen. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut botten på en smord och bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca 10 min.
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, ost, creme fraiche, socker, vaniljsocker och apelsinskal, rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Hetta upp apelsinsaften i en kastrull och ta bort från värmen. Krama ur gelantinbladen och smält dem i vätskan. Låt svalna något och häll därefter i gelantinet i en tunn stråle i ostsmeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och låt vila i kylen minst 4 timmar.
Ta ut och lossa ur formen. Garnera med frukt vid serveringsdags.
Fräscht med apelsin i cheesecake!