Köttfärspaj med sufflétäcke
Mängd: 4 portionspajer
Ingredienser
pajdeg:
125 g Norrmejerier Smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
2 msk hackad dragon eller persilja
fyllning:
1/2 hackad gul lök
1/2 aubergine skuren i små tärningar
Norrmejerier Smör till stekning
1 msk curry
200 g nöt- eller lammfärs
1/2 dl köttbuljong
1 äpple skuret i små tärningar
1/2 tsk salt
1 krm peppar
sufflétäcke:
4 äggvitor
1 äggula
6 dl fint riven Västerbottensost®
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 220°. Tryck ut degen i fyra stycken formar, nagga och förgrädda ca 7 min. Stek lök och aubergine mjuk. Strö över curry. Tillsätt lammfärsen och buljongen. Stek ett par minuter tills köttet börjar bli genomstekt. Tillsätt äpplet och smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalen. Höj ugnsvärmen till 250°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulan med osten och vänd sedan ner äggvitan. Lägg ut sufflén över färsen och grädda ca 10 min eller tills sufflén blivit gyllenbrun.
Jag gjorde en stor paj istället för portionspajer.
(Källa: www.norrmejerier.se, foto:privat)