Prästgårdsbullar

20 st

ca 6 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g smör
50 g jäst
3/4 dl kaffegrädde
2 ägg

Fyllning:
75-100 g smör
½-1 dl florsocker

Mät upp mjöl och socker i en bunke. Lägg i fettet och finfördela det. Smula jästen i en liten skål. Häll i grädden och rör ut jästen med den. Blanda ner jästblandningen och ägg i mjölblandningen. Arbeta till en deg. Kavla ut till en kaka, ca 25x40 cm.

Fyllningen: Rör smöret mjukt med florsocker.  Bred över degen och rulla i hop från långsidan. Skär i skivor, lägg i pappersformar och låt dem jäsa övertäckta 1½ - 2 timmar. Pensla med uppsvispat ägg och strö ev på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250* 6-8 min. Låt svalna övertäckta på galler.