Falukorvslåda med dijonsenap
Ingredienser
- 300 g pasta, t ex rigatoni
- 1 gul lök
- 1 paprika
- falukorv
- 3 ägg
- 1 1/2 msk dijonsenap
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 3 dl riven ost
- lite strimlad persilja
Gör så här
Koka pasta, enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan. Skala, halvera och skär gul lök i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika i strimlor. Skär falukorv i strimlor. Fräs lök och paprika i 2 msk olivolja ca 3 minuter. Blanda i falukorven och fräs ytterligare 2–3 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Sätt ugnen på 225°C. Blanda pastan med korvfräset i en smord och ugnssäker form. Vispa ihop ägg, dijonsenap, vispgrädde, mjölk och riven ost i en bunke. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Häll blandningen över pastan och blanda försiktigt. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen har stannat och rätten har fått fin färg. Strö över lite strimlad persilja. Servera gärna med en grönsallad.
Källa:Buffé nr 9 2010, foto:privat