Varm Smörgåstårta
Varm Smörgåstårta
4 port
vitt skivat rostbröd, ca 18 st skivor |
|
Köttfärsröra |
|
1 st | rödlök |
700 gram | nötfärs |
1 st | grönsaksbuljongtärning |
2 dl | vatten |
1 dl | chilisås |
1 nypa | salt och peppar |
Fyllning 1: |
|
75 gram | Grevè mjukost |
1 st | tärnad grön paprika |
Fyllning 2: |
|
1 burk | crème fraiche tomat&basilika |
2 dl | riven ost |
Sista lagret: |
|
75 gram | grevé mjukost |
100 gram | stekt strimlad bacon |
3 st | skivade kiwi |
3 dl | riven ost |
Gör så här
- Stek ingredienserna till köttfärsröran.
- Lägg ca 6 brödskivor i botten på en ugnsfastform."Kleta på grevé osten på bröden, och bred över hälften av köttfärsröra.Strö över den tärnade paprikan.
- Lägg på ett lager bröd. Blanda ihop den smaksatta creme fraichen och den rivna osten och bred ut på bröden.
- lägg på det sista lagret bröd och kleta på grevén igen,bred på resten av köttfärsröran. Strö över bacon strimlorna.
- Lägg ut kiwiskivorna och strö ut den rivna osten.
- In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills osten smält.
(tyvärr glömde jag fotografera själv så både recept och foto kommer ifrån www.kokaihop.se )