Fiskgratäng med tärnad ostpotatis

4 port

12 medelstora potatisar
2 morötter
1 tsk flytande margarin
600 g vit fiskfilé t ex hoki, torsk
salt, peppar
1 dl persilja eller dill
4 msk fettfri majonäs
4 msk kaviar
3/4 dl lättmjölk
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225*. Skala, dela potatis och morötter i 1 cm stora tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt det rinna av. Smörj en ugnsform med margarin. Skär fisken i skivor och lägg i mitten av formen. Lägg potatis och morötter runt om. Krydda med salt och peppar, strö över hackad persilja eller dill på fisken. Vispa samman majonäs, kaviar, mjölk och häll det på fisken. Strö osten över potatisen och gratinera i ugn 25-30 min



(foto:privat)