Fyllda gratinerade canneloni

4 port

8 rör canneloni
1 msk fett till stekning
300 g oxfärs
½ gul lök
1 tsk chilipulver
2 vitlöksklyftor
2 dl tacosås (medium)
1 dl kraftig kalvbuljong
salt och peppar

Ostsås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
ca 3 dl mjölk
1 dl riven emmentaler
1 krm riven muskot
salt och peppar

1. Koka pastarören i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och lägg ner rören i kallt vatten.
2. Hetta upp matfettet i stekpanna och smula ner färsen. Låt färsen få en stekyta på ena sidan innan du börjar röra i den, annars vattnar den sig.
3. Finhacka löken och tillsätt tillsammans med chilipulvret. Pressa i vitlöken och låt allt fräsa i någon minut. Häll på tacosåsen och buljongen. Låt nästan all vätska koka bort, salta och peppra. Fyll pastarören med köttfärsfyllningen och lägg rören i en smord ugnsform.
4. Sätt ugnen på 200*. Smält smöret till ostsåsen i en kastrull och pudra över mjölet. Rör om och häll på mjölken. Låt koka upp och rör ner osten så att den smälter. Smaka av med muskot, salt och peppar. Häll såsen över pastan och gratinera i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 min. Servera med en sallad.